Waarom moet ik hier heen?

De Tower of London is eigenlijk geen toren, maar een grote vesting. Het fungeerde tevens als koninklijk paleis, maar ook als gevangenis. Nu is het vooral de plek waar de Britse kroonjuwelen te bezichtigen zijn; de duurste ter wereld.

De oudste delen stammen uit de elfde eeuw, niet lang na de Normandische invasie. Tegenstanders van de kroon belandden hier in de gevangenis. Enkele beroemde namen die hier terecht kwamen zijn: Anne Boleyn, King Henry VI, Sir Walter Raleigh, Guy Fawkes en Rudolf Hess.

Tegenwoordig is het een gerenommeerd museum. De belangrijkste blikvanger zijn de Britse kroonjuwelen. Denk hierbij aan kronen, scepters, zwaarden, ringen, diademen, armbanden en mantels. Volgens velen zijn dit de meest waardevolle kroonjuwelen op aarde.

Een van de meest bekende juwelen van het Britse Koningshuis is de Imperial State Crown. Deze werd in 1838 gemaakt voor koningin Victoria. Op deze kroon zitten maar liefst 2868 diamanten en 273 parels. Het meest bijzonder is de 105-karaats Koh-i-Noor-diamant.

Meer informatie: www.hrp.org.uk/tower-of-london

Musea