Waarom moet ik hier heen?

De Tower of London is eigenlijk geen toren, maar een grote vesting. Het fungeerde tevens als koninklijk paleis, maar ook als gevangenis. Nu is het vooral de plek waar de Britse kroonjuwelen te bezichtigen zijn; de duurste ter wereld.

The Tower of London is bekend in heel Londen. Dit museum is wereldberoemd vanwege de kroonjuwelen van het koningshuis. De oudste delen van het gebouw stammen uit de elfde eeuw, niet lang na de Normandische invasie. Tegenstanders van de kroon belandden hier in de gevangenis. Enkele beroemde namen die hier terecht kwamen zijn: Anne Boleyn, King Henry VI, Sir Walter Raleigh, Guy Fawkes en Rudolf Hess.

Tegenwoordig is het een gerenommeerd museum. De belangrijkste blikvanger zijn de Britse kroonjuwelen. Denk hierbij aan kronen, scepters, zwaarden, ringen, diademen, armbanden en mantels. Volgens velen zijn dit de meest waardevolle kroonjuwelen op aarde.

Een van de meest bekende juwelen van het Britse Koningshuis is de Imperial State Crown. Deze werd in 1838 gemaakt voor koningin Victoria. Op deze kroon zitten maar liefst 2868 diamanten en 273 parels. Het meest bijzonder is de 105-karaats Koh-i-Noor-diamant.

Meer informatie: www.hrp.org.uk/tower-of-london

Corno’s reistips:

In Londen is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad biedt talloze bezienswaardigheden, winkelstraatjes, cafés en restaurants. Iedere wijk heeft wel zijn eigen karakters. Ideaal voor een eigen speurtocht naar het verleden van deze stad. Waarbij je niet alles hoeft te zien, misschien is het ‘vangen’ van de sfeer wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip. Londen is eenvoudig te bereiken met de trein of met het vliegtuig.

Beste tijd:
Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Let op!
Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Regel je excursies vooraf online:


Musea