Tower of London

Museum waar de Britse kroonjuwelen te zien zijn

The Tower of London is bekend in heel Londen. Dit museum is wereldberoemd vanwege de kroonjuwelen van het koningshuis. De oudste delen van het gebouw stammen uit de elfde eeuw, niet lang na de Normandische invasie.

Tegenstanders van de kroon belandden hier in de gevangenis. Enkele beroemde namen die hier terecht kwamen zijn: Anne Boleyn, King Henry VI, Sir Walter Raleigh, Guy Fawkes en Rudolf Hess.

De fraaie Tower of London is eigenlijk geen toren, maar een grote vesting. Het fungeerde tevens als koninklijk paleis, maar ook als gevangenis. Nu is het vooral de plek waar de Britse kroonjuwelen te bezichtigen zijn; de duurste ter wereld.

Het is nu een museum

Tegenwoordig is het een gerenommeerd museum. De belangrijkste blikvanger zijn de Britse kroonjuwelen. Denk hierbij aan kronen, scepters, zwaarden, ringen, diademen, armbanden en mantels. Volgens velen zijn dit de meest waardevolle kroonjuwelen op aarde.

Een van de meest bekende juwelen van het Britse Koningshuis is de Imperial State Crown. Deze werd in 1838 gemaakt voor koningin Victoria. Op deze kroon zitten maar liefst 2868 diamanten en 273 parels. Het meest bijzonder is de 105-karaats Koh-i-Noor-diamant.

Beste tijd voor Londen

Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Boek je excursies online

Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Mijn Tips

Ontdek alle tips voor Londen

Lees mijn tips

alle 11 artikelen over Londen

Bekijk alle artikelen