Waarom moet ik hier heen?

Ook al mag je niet overal komen, een kijkje in het Koninklijk paleis is heel bijzonder. Je ziet de diverse vertrekken, de uitbundige aankleding met opvallend veel rood en goudkleur. Ook een deel van de tuin is opengesteld.

Buckingham Palace is de officiële residentie van de Britse koningin. Dit paleis heeft meer dan 600 kamers en was van oorsprong een landhuis voor de Duke van Buckingham. Sinds 1993 zijn gedeelten van het paleis toegankelijk voor het publiek, maar dan alleen in de maanden augustus en september.

Een van de mooiste zalen is de troonzaal, waar de troon van de Koningin te zien is. Ook de tronen van haar ouders en grootouders staan hier. Beroemd is ook de Koninklijke Collectie, met schilderijen van beroemde meesters als Rembrandt, Rubens, Van Dyck, Vermeer en Poussin. Wie tijdens een bezoek zijn ogen sluit kan zelfs een idee krijgen hoe het leven van een Koningin er uit moet zien.

Meer informatie: www.royalcollection.org.uk

Regel je excursies vooraf online

Corno’s reistips:

In Londen is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad biedt talloze bezienswaardigheden, winkelstraatjes, cafés en restaurants. Iedere wijk heeft wel zijn eigen karakters. Ideaal voor een eigen speurtocht naar het verleden van deze stad. Waarbij je niet alles hoeft te zien, misschien is het ‘vangen’ van de sfeer wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip. Londen is eenvoudig te bereiken met de trein of met het vliegtuig.

Beste tijd:
Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Let op!
Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Paleizen