Durdle Door

Natuurlijke brug van kalksteen aan het strand van de Jurassic Coast.

Durdle Door is een natuurlijke brug van kalksteen aan de kust van Engeland. Het is een populaire plek bij wandelaars en fotografen. De brug ligt aan de beroemde Jurassic Coast, waar je nog talloze fossielen kunt vinden in de rotsen hier.

De brug is ontstaan nadat al het omliggende, zachtere kalksteen is geërodeerd. Durdle Door wordt ook wel Durdle Dor genoemd. De naam Durdle Door stamt af van het Oud-Engels. Thirl betekende ‘boren’ en het lijkt alsof iemand een groot gat in de rotsen heeft geboord. De naam is later verbasterd tot Durdle.

Man o’War-strand

Ook het naastgelegen Man o’War-strand is de moeite waard. Het is eenvoudig via een wandelpad te bereiken vanaf Durdle Door.

Durdle Door met laaghangende zon.

Beste tijd voor Durdle Door

Eigenlijk is dit natuurwonder op elk moment van de dag de moeite waard. Maar met name in de vroege ochtend en late namiddag is het licht zacht, waardoor de foto’s iets extra’s krijgen. Dan zul je zien waarom deze plek is uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO.

De Jurassic Coast is sowieso een heerlijk plek om te wandelen. En om te zoeken naar fossielen uit de tijd dat dit gebied een zee was. Kijk dus af en toe naar de stenen, voor je het weet zie je een fossiel van een schelp of ander prehistorisch zeedier.

Hoe kom ik hier?

Je kunt dit natuurwonder vinden in de buurt van West Lulworth. Dit plaatsje vind je in het westen van Engeland.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Engeland

Lees mijn Tips

alle 36 artikelen over Engeland

Bekijk alle artikelen