Waarom moet ik hier heen?

Durdle Door (ook wel Durdle Dor genoemd) is een natuurlijke brug van kalksteen aan het strand. De brug is ontstaan nadat al het omliggende, zachtere kalksteen is geërodeerd.

Durdle Door is een natuurlijke brug aan de kust van Engeland. Het is een populaire plek bij wandelaars en fotografen. De brug ligt aan de beroemde Jurassic Coast, waar je nog talloze fossielen kunt vinden in de rotsen hier.

De naam Durdle Door stamt af van het Oud-Engels. ‘Thirl’ betekende ‘boren’ en het lijkt alsof iemand een groot gat in de rotsen heeft geboord. De naam is later verbasterd tot Durdle…

Man o’War-strand

Ook het naastgelegen Man o’War-strand is de moeite waard. Het is eenvoudig via een wandelpad te bereiken vanaf Durdle Door.

Beste tijd:

Eigenlijk is dit natuurwonder op elk moment van de dag de moeite waard. Maar met name in de vroege ochtend en late namiddag is het licht zacht, waardoor de foto’s iets extra’s krijgen.

De Jurassic Coast is sowieso een heerlijk plek om te wandelen. En om te zoeken naar fossielen uit de tijd dat dit gebied een zee was. Kijk dus af en toe naar de stenen, voor je het weet zie je een fossiel van een schelp of ander prehistorisch zeedier.

Hoe kom ik hier?

Je kunt dit natuurwonder vinden in de buurt van West Lulworth. Dit plaatsje vind je in het westen van Engeland.

Corno’s reistips:

Je reis naar en door Engeland kun je goed zelf organiseren. Maar een complete rondreis boeken is ook zeker een optie. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.