Waarom moet ik hier heen?

Het Engelse voetbal staat voor passie, zowel bij de spelers als het publiek. Londen herbergt diverse clubs, waaronder hele bekende, maar ook veel kleinere.

Engeland is voetbal. Grote namen als Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur zijn nagenoeg bekend. Maar je kan ook een wedstrijd bezoeken van clubs uit de oudere wijken van de stad. Zoals West Ham United, Millwall, Charlton Atletic, Fulham, Queens Park Rangers of Chrystal Palace. Ook een ervaring is het voetbal in de lagere regionen met onbekende clubs als Barnet FC en Leyton Orient FC. Gegarandeerd een mooie ervaring.

Meer informatie teams:
Arsenal FC
Chelsea FC
Charlton Athletic
Fulham FC
Tottenham Hotspurs
Millwall FC
Leyton Orient FC
Queens Park Rangers
Barnet FC

Corno’s reistips:

In Londen is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad biedt talloze bezienswaardigheden, winkelstraatjes, cafés en restaurants. Iedere wijk heeft wel zijn eigen karakters. Ideaal voor een eigen speurtocht naar het verleden van deze stad. Waarbij je niet alles hoeft te zien, misschien is het ‘vangen’ van de sfeer wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip. Londen is eenvoudig te bereiken met de trein of met het vliegtuig.

Beste tijd:
Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Let op!
Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Voetbal