Waarom moet ik hier heen?

Iedereen kent het, maar de 'Changing of the Guards' blijft een fenomeen. In een bijzonder en beroemd decor, Buckingham Palace, wordt de Queen’s Guard om 11.30 uur afgelost.

Deze Changing of the Guards-ceremonie duurt 45 minuten en is hier elke dag te zien van april tot en met juli. De rest van het jaar gebeurt het om de dag met zoveel vlagvertoon.

Bijzonderder is de wisseling van de wacht met paarden bij de Queen’s Life Guard bij Horse Guards in Whitehall. En hier kan je elke dag de wisseling zien, van ma t/m za om 11.00 uur en zo om 10.00 uur.

Meer informatie: www.royal.uk/changing-guard

Regel je excursies vooraf online

Corno’s reistips:

In Londen is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad biedt talloze bezienswaardigheden, winkelstraatjes, cafés en restaurants. Iedere wijk heeft wel zijn eigen karakters. Ideaal voor een eigen speurtocht naar het verleden van deze stad. Waarbij je niet alles hoeft te zien, misschien is het ‘vangen’ van de sfeer wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip. Londen is eenvoudig te bereiken met de trein of met het vliegtuig.

Beste tijd:
Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Let op!
Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.