Wisseling van de wacht bij Buckingham Palace

Typisch Engelse ceremonie die in ere wordt gehouden

De wisseling van de wacht bij Buckingham Palace in Londen kun je meemaken. Deze Changing of the Guard ceremonie duurt 45 minuten en is hier elke dag te zien van april tot en met juli. De rest van het jaar gebeurt het om de dag met zoveel vlagvertoon.

Hoe laat is de Wisseling van de Wacht?

Iedereen kent het, maar de Changing of the Guard blijft een fenomeen. In een bijzonder en beroemd decor, Buckingham Palace, wordt de Queen’s Guard om 11.30 uur afgelost.

Wisseling van de Wacht met paarden

Bijzonderder is de wisseling van de wacht met paarden bij de Queen’s Life Guard bij Horse Guards in Whitehall. En hier kan je elke dag de wisseling zien, van ma t/m za om 11.00 uur en zo om 10.00 uur.

Beste tijd voor Londen

Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Regel je excursies vooraf online

Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Mijn Tips

Ontdek alle tips voor Londen

Lees mijn tips

alle 11 artikelen over Londen

Bekijk alle artikelen