Oulanka National Park: De 10 Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Oulanka National Park

Wandelen, fietsen en raften in de Scandinavische natuur

Oulanka National Park is een ruig natuurgebied in Finland. Het ongeveer 270 km2 grote Oulanka National Park is een wildernis in Fins Lapland. Het landschap bestaat vooral uit pijnbomen, grove dennen, sparren en berken, zandbanken en rivieren. Her en der zijn heuvels van rotsen. Het natuurgebied heeft diverse bezienswaardigheden om te bezoeken. Daarnaast kun je er leuke excursies doen.

Karhunkierros wandelroute

Oulanka is een ideaal wandelgebied, met name in het voorjaar. De bekendste wandeling van Finland, de 80 kilometer lange Karhunkierros loopt door het park. En is voor avonturiers het gehele jaar te doen.

Het park sluit aan bij het relatief onbekende Paanajärvi Nationaal Park in Rusland. Oulanka (en het park in Rusland) is onderdeel van het PANparks, een project van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Molecaten.

De gids in Oulanka Nationaal Park. ©Corno van den Berg

Raften in Oulanka National Park

De beste plek om te raften is de Kitkajoki-rivier, die door het Oulanka Nationaal Park loopt. Het wordt ‘white-water-rafting’ genoemd, maar dat is wel wat overdreven. Er zijn diverse watervallen, maar ook genoeg rustig water, waar je de stroming kunt volgen. Gelukkig maakt de ruige omgeving meer dan genoeg goed. Kijk uit naar elanden, die graag de waterrand opzoeken.

Beste tijd voor Oulanka National Park

Fins Lapland kent feitelijk twee hoofdseizoenen: de winter en zomer. En deze zijn echt heel verschillend.

Het voorjaar en de zomer is ideaal om te wandelen, fietsen, raften, alsook te vissen. Ook om dieren te zien is dit de beste tijd. Denk bijvoorbeeld aan elanden, al kun je in de zomer ook goed rendieren spotten.

Ook in de winter kun je Oulanka National Park goed wandelen. Al is het wel wat meer improviseren. En moet je je goed voorbereiden. Met name op het weer en de koude temperaturen. Maar Oulanka National Park in de sneeuw is magisch.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Finland

Lees mijn tips

alle 14 artikelen over Finland

Bekijk alle artikelen