Finland

Het land van duizend meren en van winters Lapland

Finland staat voor duizenden meren en Lapland. Maar ook voor ruige natuur en avontuur. Een heerlijk land om te ontdekken. Per kano, te voet, per hondenslee of want dan ook. Een bezoek aan een sauna kan zeker niet ontbreken.

Wonderlijk genoeg kent Finland eigenlijk maar drie landschappen. Dit zijn de kust, het immense merengebied en Fins Lapland. De kust is met Helsinki modern en goed ontwikkeld.

Het uitgestrekte merengebied biedt veel ruimte en natuur. Waar je als toerist letterlijk (maar ook figuurlijk) kunt verdwalen. Het is een ideaal wandelgebied. Waar je ook goed andere tours kunt doen, zoals fietsen, kajakken, kamperen en meer. En waar nog opvallend veel wilde dieren te zien zijn.

Finland.

Maar ook het ruige binnenland spreekt tot de verbeelding. Met diverse bezienswaardigheden. Denk aan een dik pak sneeuw, rendieren, hondenslee’s en natuurlijk de kerstman. Het is een bosrijk gebied waar de Finnen graag hun favoriete hobby beoefenen: de sauna in gaan.

Maar dan kun je hier ook talloze andere excursies doen. Aan jou de keuze. En die is groot. Zeker is dat je je wilt zult vermaken in Finland.

Alle 15 Bucket List Tips voor Finland