Waarom moet ik hier heen?

Finland staat voor duizenden meren en Lapland. Maar ook voor ruige natuur en avontuur. Een heerlijk land om te ontdekken. Per kano, te voet, per hondenslee of want dan ook. Een bezoek aan een sauna kan zeker niet ontbreken.

Finland kent eigenlijk maar drie landschappen. De kust, het immense merengebied en Lapland. De kust is met Helsinki modern en goed ontwikkeld. Het uitgestrekte merengebied biedt veel ruimte en natuur, waar je als toerist letterlijk (maar ook figuurlijk) kunt verdwalen. Een ideaal wandelgebied. Waar je ook goed kunt fietsen, kajakken, kamperen en meer. En waar nog opvallend veel wilde dieren te zien zijn.

Maar ook Lapland spreekt tot de verbeelding. Een dik pak sneeuw, rendieren, hondenslee’s en natuurlijk de kerstman. Een bosrijk gebied waar de Finnen graag hun favoriete hobby beoefenen: de sauna in gaan. Ook een deel in Noorwegen behoort officieel tot Lapland, al zien de Finnen dit heel anders.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Finland, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.