Auvers-sur-Oise

Wandelen in de voetsporen van Vincent van Gogh

Auvers-sur-Oise ligt in de buurt van Parijs. Het stadje werd bekend door verschillende schilders die hier werken maakten. Waaronder Vincent van Gogh. Vincent is hier begraven. Net als zijn broer Theodore.

Het wijde landschap van Auvers-sur-Oise is wereldberoemd. Dit stadje in Frankrijk is bemind bij kunstliefhebbers. Ook al zijn veel mensen hier nooit geweest.

Van Gogh en Auvers-sur-Oise

Het stadje kreeg bekendheid omdat een groot aantal wereldberoemde kunstenaars er een deel van hun leven heeft doorgebracht. Waaronder Vincent van Gogh. Ondanks dat Van Gogh hier maar een korte periode verbleef, maakte hij in en rond het stadje ongeveer 70 schilderijen. Waarvan sommige tot de belangrijkste van zijn gehele oeuvre worden gerekend. Ook zijn graf is hier. Hij ligt hier begraven naast zijn broer Theodore. Je kunt de begraafplaats zelf bezoeken.

Er zijn diverse wandelingen in de omgeving uitgezet. Vraag ter lekke naar de mogelijkheden, zodat je optimaal kunt genieten van dit heerlijke landschap.

Overnachten in het dorp

Veel liefhebbers van Van Gogh blijven een nacht slapen in het dorp. Dan kun je de sfeer proeven en de omgeving verkennen, zoals Vincent zelf ook deed. Er zijn en net buiten het dorp diverse hotels en appartementen. Deze kun je eenvoudig online boeken. Het is een populaire plek, dus wees er op tijd bij.  

Naar Frankrijk?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 79 artikelen over Frankrijk

Bekijk alle artikelen