D-Day stranden excursie met een jeep

Unieke manier om de beroemde stranden van Normandië te zien

Een van de leukste excursies is met een authentieke jeep de D-Day stranden verkennen. Er zijn diverse speciale tours in Normandië waarbij je met een lokale gids wordt rond gereden. Onderweg leer je over de rijke historie van dit deel van Frankrijk. Je krijgt vanzelf een beeld hoe deze immense invasie de Tweede Wereldoorlog voorgoed veranderde. Dit zijn de beste tips voor de D-Day stranden excursie met een jeep.

De meeste tours vertrekken uit het plaatsje Sainte-Mère-Église, dat vlakbij de diverse D-Day stranden ligt. Er worden ook tours aangeboden in het oostelijker gelegen Arromanches. Het meeste aanbod van deze tours vind je in Sainte-Mère-Église, omdat deze plek een cruciale rol speelde tijdens D-Day. Je zult er van alles over horen tijdens de tocht.

Bekijk mijn video

Ik maakte een excursie met een gids in een authentieke Willys Jeep uit de WWII. We reden naar de beroemde D-Day stranden en het achterland, waarbij de gids veel uitlegde over het verleden. Een intrigerende tour.

Al mijn nieuwe reisvideo's zien? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal.

Keuze uit verschillende tours

Je hebt verschillende soorten excursies: van één uur, van twee uur, van vier uur en een gehele dag. Ik heb een tour gedaan van twee uur, waarbij je diverse locaties aan doet. Waaronder de beroemde stranden, maar ook het achterland waar ook een groot deel van de strijd plaats had. 

De authentieke Willys Jeep

De Willys Jeep uit WWII waarin ik de rondleiding kreeg. ©Corno van den Berg

De excursies worden aangeboden in Willys Jeeps. Deze karakteristieke jeep is een kleine vierwielaangedreven terreinwagen die vaak tijdens de oorlog zijn gebouwd. Hij werd gebruikt door de Geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. Deze jeeps, met canvas dak, werden van 1941 tot en met 1945 in grote aantallen geproduceerd in Amerika.

Hoe ziet de jeep excursie er uit?

De jeep biedt plaats aan drie personen; twee achterin en een voorin. Dit is naast de chauffeur. De meeste jeeps hebben nog tal van attributen uit die tijd. Je wordt opgehaald in het centrum van Sainte-Mere-Eglise of Arromanches. De route voert over opvallend veel onverharde wegen, zodat je het gevoel krijgt hoe het ruim 70 jaar geleden moet zijn geweest.

Zo fraai zijn de stranden in Normandië. ©Corno van den Berg

De gids vertelt onderweg veel over D-Day hoe de geallieerden uiteindelijk dit deel van Frankrijk in handen kregen. Al gebeurde dit niet zonder slag of stoot. Het duurde weken voordat de zware Duitse verdedigingswerken waren ontmanteld. Afhankelijk van de lengte van de tour zijn ook het aantal stops onderweg. Hoe langer de tour, hoe meer stops.

D-Day: 6 juni 1944

Op dinsdag 6 juni 1944 landen bij de gehele D-Day operatie eerst tienduizenden paratroepers achter de Duitse frontlinie. Ze werden gevolgd door meer dan 125.000 soldaten op het strand. Het unieke was dat hier een kunstmatige haven werd aangelegd om tanks en ander zwaar materieel naar het strand te kunnen transporteren. Op de stranden van Normandië is nog ongekend nog veel herinneringen te bezoeken. Dat kan via een unieke jeep tour.

Je kunt onder meer de Duitse verdedigingswerken tegen komen. ©Corno van den Berg

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Overnachten in de omgeving

Ik heb meerdere dagen verbleven in deze intrigerende regio. Er zijn diverse kleine hotels, gites en appartementen om uit te kiezen. De meeste liggen langs de kust, aan de rand van een dorp of in de natuur. Wees er wel op tijd bij, aangezien dit een zeer populaire omgeving is. Dit geldt zeker voor de weekenden en vakanties.
Bekijk de leukste accommodaties in de buurt

Meer informatie over de excursies

Deze excursies zijn populair, maar absoluut de moeite waard. Zorg dus dat je een plekje boekt, zodat deze intrigerende regio en haar geschiedenis gaat leven.
Lees dan verder op: www.normandyjeeptours.com

Meer artikelen over Normandië