Waarom moet ik hier heen?

Étretat is vooral bekend door L'Aiguille, een uitstekende krijtrots voor de kust. De kliffen zijn hier opvallend steil en je kunt eenvoudig op de rotsen wandelen, alsook op de stranden.

Étretat is een reeks kliffen van krijtrotsen in Frankrijk. Door erosie is hier een soort poort ontstaan, die van twee kanten te bekijken is. Op elk moment van de dag valt het licht anders, waardoor je hier wel kunt blijven fotograferen.

Het meest bekend is de grot in de rotsen aan de kust. Deze is bij eb te voet te bereiken. Je kunt in dit deel heerlijk wandelen tussen de kliffen die door erosie zijn ontstaan.

Kapel van Notre Dame de la Garde in Étretat

De Kapel van Notre Dame de la Garde is een bijzondere kapel bij Étretat. Hij ligt langs de kust met zicht op de rotsen. Je kunt eenvoudig naar de kerk lopen en daar even rusten. Al kan het hier wel druk worden.

Het kerkje bij Étretat.
Het kerkje bij Étretat.

De legende van de visserman

Als je de lokale bewoners vraagt verhalen ze over de Zweedse visserman die hier in 1792 als enige een storm overleefde. Zijn schip liep op de klippen en al zijn maten overleefden het niet. Volgens het verhaal gingen de lokale bewoners de volgende ochtend kijken bij het schip.

Ze zagen een grot met daarin de Zweed liggen. Ze dachten dat hij was overleden, maar toen ze hem naar de begraafplaats brachten opende hij zijn ogen. Sindsdien heeft de grot een speciaal plekje in de harten van de bewoners. Ook nu nog.

Corno’s reistips:

Frankrijk; prima te bereizen met de auto, de trein of met het vliegtuig. Een mix van leuke stedentrips, strandvakanties of vertoeven in het binnenland. Hieronder een aantal handige tips om je vakantie in Frankrijk te organiseren.

Lees mijn Reisverhaal:

Étretat ligt in Normandië. Ik ben eerder afgereisd naar Normandië. Lees mijn reisverhaal en ontdek zelf de diversiteit van de regio.

Normandië; wandelen op de D-Day Stranden

Op 5 mei, onze Bevrijdingsdag, ben ik op een bijzondere plek. De D-Day stranden van Normandië, waar geallieerden in 1944 de eerste stap zetten voor onze bevrijding. Ik rij in een jeep langs de beroemde stranden en steile kliffen, en ontdek op de terugweg Calvados.

Reisverhaal
Normandië D-Day

De D-Day stranden van Normandië wilde ik altijd al bezoeken. En meer horen over de geschiedenis. Ik doe dat te voet langs de kust, maar ook in jeep uit de Tweede Wereldoorlog. Met een zeer kleurrijke chauffeur.