Beklim de vulkaan van La Réunion

Wandel naar de lavavelden van deze actieve vulkaan

Het is de meest uitdagende trip van La Réunion. De vulkaan Piton de la Fournaise is 2.632 m hoog en kun je beklimmen. Met als beloning een uitzicht waar je u tegen zegt.

Het eiland Réunion ligt ten oosten van Madagaskar. Het is een opvallend ruig en groen eiland. Ideaal voor wandelaar en bergbeklimmers.

Het hart van het eiland wordt gevormd door de Piton des Neiges; een berg van maar liefst 3.069 m. Met daarop nog een vulkaan. De vulkaan Piton de la Fournaise. Dit is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Geregeld zijn er rookpluimen te zien.

De tocht naar de top

De wandeltocht is zo’n 10 tot 12 uur, heen en terug. Deze kun je in een dag, maar meestal in twee dagen doen. Waarbij je de tweede dag de zonsopgang op de vulkaan kunt zien. De beste tijd om de vulkaan te beklimmen is van mei tot november. Dan zijn de weersomstandigheden vaak optimaal.

In de (verwarmde) berghut onderweg kun je overnachten. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden om deze vulkaan te beklimmen. 

Overnachten op La Réunion

Het eiland is perfect om meerdere nachten door te brengen. De meeste bezoekers verblijven in diverse locaties om alles te kunnen verkennen. Al kun je natuurlijk ook je gehele reis in één hotel slapen. Dit is vaak wel wat goedkoper, maar dan moet je meer reizen. Ook zijn er villa's, vakantiewoningen en appartementen die je eenvoudig online kunt boeken.  

Naar Frankrijk?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 79 artikelen over Frankrijk

Bekijk alle artikelen