Calanques Nationaal Park bij Marseille in Frankrijk - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Calanques National Park

Unieke mix van riviervalleien en de Middellandse Zee

677

TOP 1.687

Calanques National Park ligt in het uiterste zuiden van Frankrijk. Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord. Wat zonde is, want dit natuurgebied aan de Middellandse Zee is zeer de moeite waard.

De uitgesleten rivieren

De naam calanques komt van een bijzonder fenomeen; een calanque is een vallei die ooit is uitgesleten door een rivier, maar vervolgens (gedeeltelijk) onder water is komen te staan door zeespiegelstijging. Waardoor fraai gevormde kliffen ontstaan.

Dit nationaal park is relatief onbekend, maar zeker de moeite waard. Het beschermt een bijzonder soort riviervallei, die door de eeuwen heen is ontstaan. Deze zijn niet alleen mooi. Maar ook ideaal om te verkennen; te voet en zwemmend.

Een baai in Calanques National Park.

De lokale naam is Parc national des Calanques. Dit park is zeker de moeite waard, al wordt het vaak overgeslagen.

Dit park werd pas in 2012 uitgeroepen tot nationaal park. Het ligt aan de Middellandse Zee vlakbij Marseille. Een heerlijk gebied om te wandelen en te zwemmen. En om te snorkelen, want hier leven opvallend veel vissen.

Aiguille du Midi

Aiguille du Midi
De Aiguille du Midi is een 3.842 meter hoge bergtop bij Chamonix in Frankrijk. Beroemd vanwege het uitzicht over het Mont Blancmassief en zelfs tot ver in Italië. Maar bovenop de berg zijn meer attracties te vinden, waaronder de glazen kubus in het luchtledige. De naam van de berg is waarschijnlijk afgeleid van zijn ligging; in het zuiden (‘midi’ in het Frans) van de plaats Chamonix. ‘Aiguille’ betekent punt of spits.
Lees verder

Alpe d'Huez beklimmen op de fiets

alle 62 artikelen over Frankrijk

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.