Waarom moet ik hier heen?

In de winter is het mogelijk om te schaatsen op de Eiffeltoren. Op de 1e verdieping kun je dan je schaatsen onder binden en een paar rondjes maken.

Schaatsen in Frankrijk. Het kan. Sterker nog, het kan op een van de meest unieke plaatsen ter wereld; de Eiffeltoren in het romantische Parijs.

Gestopt sinds 2018

sinds 2016 kun je elke winter schaatsen op de Eiffeltoren. Maar sinds begin 2018 werd plotseling gemeld dat het niet meer kan. Een reden werd niet gegeven. Jammer is het wel, want meer en meer toeristen alsook lokale bewoners, kwamen hier schaatsen. Of de schaatsbaan op de Eiffeltoren ooit nog open gaat is onbekend. Als hij ooit weer open gaat lees je het hier op Droomplekken.nl

De baan was overigens niet groot, maar het uitzicht (en het gevoel) waren extra bijzonder. Want ja, schaatsen op een van de grootste iconen op aarde. Ik wou dat ik het destijds had gedaan.

Corno’s reistips:

Parijs is sowieso al magisch om in de wintermaanden te bezoeken, met alle twinkelende lichtjes en kerstversieringen. En na zonsondergang heb je een wonderschoon uitzicht over de sprookjesachtige verlichtte binnenstad.

Schaatsen