Waarom moet ik hier heen?

Een zipline tussen de bergen van Val Thorens. Dat is La Tyrolienne, een persoonlijke kabelbaan die je met je ski's van de ene berg naar de andere brengt. Met een uitzicht waar je u tegen zegt.

La Tyrolienne in Val Thorens is de hoogste persoonlijke kabelbaan ter wereld. Of eigenlijk is het een zipline, die je van de ene berg naar de andere brengt. Inclusief de ski’s als het moet. Je vliegt op een hoogte van 3.000 meter.

Hoe ziet een tocht met La Tyrolienne er uit?

De zipline begint op maar liefst 3.230 meter hoogte. Hij ligt in het skigebied Orelle op het hoogste punt van Les Trois Vallées. Vervolgens leg je een traject af van 1.300 meter naar de Crête de Thorens, gelegen op 3.000 meter hoogte. Oh en je vliegt alleen, met een ongekend uitzicht. Dat laten de eerste foto’s en video’s wel zien, kijk maar.

Bekijk de video van La Tyrolienne

video La Tyrolienne

Wanneer is La Tyrolienne open?

La Tyrolienne is opvallend genoeg alleen open in de winter. En dus voor de wintersporters. Hij is de gehele winter open, tot in mei. Het is natuurlijk wel afhankelijk van het weer.

De zipline in Val Thorens.
De zipline in Val Thorens. C. Cattin / OT Val Thorens

Wat kost een ritje met La Tyrolienne?

Een ritje is overigens niet goedkoop: ruim 50 euro. Dan mag je wel je ski’s meebrengen om zo van de ene berg naar de andere te gaan.

Ook naar Val Thorens?

Ik ging skiën in Val Thorens tijdens de opening van het seizoen. Lees mijn reisverhaal hieronder.

Val Thorens: Wintersport in het beste skigebied ter wereld

Het wintersportseizoen is begonnen. Ik ga kijken bij een beroemd skigebied in de Franse Alpen.

Reisverhaal

Het wintersportseizoen is volop bezig. Door de vele sneeuw zijn de hoger gelegen skigebieden al weken open. Ik bezoek een van de meest beroemde in Frankrijk. Met dagelijkse verse sneeuw, feest en lekker eten...