Waarom moet ik hier heen?

De Loire-Vallei is synoniem voor wijn, de mooiste chateaus, voor rivieren en bossen. De rivier de Loire kent een mix van culturele rijkdom en een grote biologische diversiteit. Waar je goed op ontdekking kunt; te voet, met de fiets of per auto.

De Loire-Vallei, dat ook wel het Loiredal wordt genoemd. Synoniem voor Franse rijkdom, in architectuur en wijn. Veel mensen denken bij Frankrijk aan deze streek.

Wie door het Loiredal reist merkt het vanzelf. Hier vind je een groot aantal historische dorpen en steden. Al is het dal vooral bekend vanwege de vele kastelen, die je hier overal kunt vinden. Die je te voet, met de fiets en met de auto kunt ontdekken.

De lokale naam is Val de Loire, waar de Fransen met recht trots op zijn. Je struikelt hier bijna over de chateaus, wijngaarden en vergezichten over de wereldberoemde Loire-rivier.

UNESCO-Werelderfgoed

Bijzonder is dat het Loiredal (en dan met name het stuk tussen Sully-sur-Loire en Chalonnes-sur-Loire) sinds 2000 is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Wijn