Loire-Vallei

Wijngebied met chateaus, bossen en rivieren

De Loire-Vallei wordt ook wel het Loiredal genoemd. Synoniem voor Franse rijkdom, in architectuur en wijn. Veel mensen denken bij Frankrijk aan deze streek.

De vallei is synoniem voor wijn, de mooiste chateaus, voor rivieren en bossen. De rivier de Loire kent een mix van culturele rijkdom en een grote biologische diversiteit. Waar je goed op ontdekking kunt; te voet, met de fiets of per auto.

Historische dorpen en steden

Wie door het Loiredal reist merkt het vanzelf. Hier vind je een groot aantal historische dorpen en steden. Al is het dal vooral bekend vanwege de vele kastelen, die je hier overal kunt vinden. Die je te voet, met de fiets en met de auto kunt ontdekken.

De lokale naam is Val de Loire, waar de Fransen met recht trots op zijn. Je struikelt hier bijna over de chateaus, wijngaarden en vergezichten over de wereldberoemde Loire-rivier.

Overnachten in de omgeving

Deze regio is perfect om meerdere nachten te verblijven. Ik heb in diverse hotels, vakantiewoningen en appartementen geslapen. Er is een grote keuze. Wees er wel op tijd bij, zeker in de vakantieperiodes.  

UNESCO-Werelderfgoed

Bijzonder is dat de Loirevallei sinds 2000 is opgenomen op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Het gaat dan met name om het stuk tussen Sully-sur-Loire en Chalonnes-sur-Loire.

Naar Frankrijk?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 79 artikelen over Frankrijk

Bekijk alle artikelen