Pont du Gard

Wereldberoemd Romeins aquaduct

Pont du Gard laat zien hoe vernuftig de Romeinen waren in het transporteren van water. Het aquaduct is 49 meter hoog en bestaat uit 3 niveaus. Pont du Gard is door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Dit aquaduct is volgens velen het mooiste in heel Frankrijk. Dit zijn de bezienswaardigheden van Pont du Gard. Met in dit artikel ook de leukste excursies om te doen.

Dit Romeins aquaduct in de Provence is later uitgebreid tot brug, wat je goed kunt zien. Het kolossale bouwwerk laat overduidelijk de Romeinse kennis zien van watermanagement alsook architectuur. Pont du Gard is aangelegd boven de Gard rivier, vandaar de naam.

Multifunctioneel bouwwerk

Volgens archeologen is Pont du Gard kort voor het jaar 0 gebouwd door de Romeinen. Tot ongeveer de 3e eeuw na Chr. voorzag het aquaduct de badhuizen, bronnen en fonteinen in de nabije omgeving van water. Het aquaduct is nog in een goede staat.

Kajakken bij Pont du Gard

Kajakken bij Pont du Gard.

Diverse verhuurbedrijven bieden kajak trips aan naar Pont du Gard. Je kunt een kajak of kano huren in het nabijgelegen Colias. Het is dan nog slechts 3,5 kilometer varen stroomafwaarts naar de Romeinse brug. Waar je even kunt stoppen voor foto's en bijvoorbeeld een picknick kunt doen. Het is zeer de moeite waard.

Locatie van Pont du Gard

Het bouwwerk van Pont du Gard ligt bij het plaatsje Vers-Pont-du-Gard in het zuiden van Frankrijk. Het ligt tussen Montpellier, Lyon en Marseille in en is eenvoudig te bezoeken.

Naar Frankrijk?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 79 artikelen over Frankrijk

Bekijk alle artikelen