Araneilanden in Ierland: De 5 Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Araneilanden

Eilanden die schreeuwen om ontdekt te worden

De Araneilanden behoren tot de minder bekende pareltjes van Europa. Dit is ruig Ierland, waarbij je achter elk weiland en heuvel iets nieuws te wachten staat. Met heerlijke vergezichten. En vaak bijpassend Iers weer. Deze groep eilanden zijn perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers. Je kunt ze zelf eenvoudig ontdekken.

De drie Araneilanden

De Araneilanden zijn drie eilanden met machtige namen: Inishmore, Inishmaan en Inisheer. Dit is Ierland waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Met smalle, slingerende wegen en ruige kliffen.

Het zijn heerlijke eilanden om te ontdekken. De eilanden hebben een dramatisch landschap met een doolhof van stenen muurtjes. Daartussen lopen slingerende weggetjes door de weilanden, van de stranden naar de ruige kliffen die uitkijken op Europa. 

Hoe kom ik op de Araneilanden?

Je kunt de eilanden eenvoudig per veerboot en vliegtuig bereiken. En dan op pad gaan om de eilanden te verkennen. Wandelen is de beste manier, al kan het per fiets ook. Het is niet erg steil, waardoor je relatief gemakkelijk op pad kunt.

Naar Ierland?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 14 artikelen over Ierland

Bekijk alle artikelen