Nohoval Cove

Onbekende baai met uniek strand

Nohoval Cove is een kleine, maar mooie baai in Cork County in Ierland. Het ligt vlakbij het dorpje Nohoval aan de zuidkant. Deze baai is een echte blikvanger door zijn steile kliffen en enkele rotsen die uit de zee oprijzen. Daarnaast vind je er ruïnes van een oude mijn waar leisteen werd gewonnen. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan het onbekende, maar fraaie Nohoval Cove.

Ik ontdekte deze plek via Google Maps. Op de kaart zocht ik naar bezienswaardigheden en zag deze baai. De weg ernaartoe slingert door het landschap, is erg smal en dus moet je opletten. Maar het is heerlijke voorpret. Dit is een plek die als je rond loopt mooier wordt. Het fraaiste deel is alleen te voet te bereiken via een korte wandeling heuvelop.    

Bekijk mijn video

Op de hoogte blijven van al mijn nieuwe reisvideo's? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal.

Wandelen bij Nohoval Cove

Vanaf de parkeerplaats zie je al snel de ruïnes van de mijn. Die kun je van dichtbij bekijken, al moet je er wel wat voor klimmen. Het kan glad zijn, zeker na regen. De mijn is gesloten en de meeste stenen liggen opvallend los. Daarom zie je hier ook overal bordjes dat alles kan instorten. Let dus op.

De mijn bij Nohoval Cove. ©Corno van den Berg

Eenmaal boven heb je tevens een goed zicht op het grootste deel van de baai. In het voorjaar en de zomer zie je hier diverse kleurrijke bloemen. Maar je hebt meer mogelijkheden om plekken te ontdekken. Achter de mijn loopt een pad omhoog, waarbij je van een hoger gelegen deel zicht hebt op de baai. Maar je kunt aan de linkerkant over de rotsen naar een grot lopen. Hier hoor je het zeewater klotsen.

Zo kom je aanlopen bij Nohoval Cove. ©Corno van den Berg

Ontdek het verborgen strand

Vergeet niet het kleine pad te nemen dat naar de kliffen leidt. Je ziet het op de tegenoverliggende helling. Vanaf de top heb je het mooiste uitzicht over de baai. In de lente en zomer zie je kleurrijke bloemen wapperen in de wind. Aan de linkerkant is er een klein strand. Het wordt vaak het meest afgelegen strand van Ierland genoemd. Ik vond het vooral mooi. Ook al omdat toen de zon doorbrak. 

Het uitzicht vanaf de heuvel. ©Corno van den Berg

Overnachten in het gezellige Cork

Nohoval Cove ligt op 30 kilometer van de stad Cork. Dit is dan ook een heerlijke plek om te verblijven. Je vindt er goede restaurants en gezellige bars en cafés. Je kunt blijven slapen in de diverse hotels, hostels, vakantiewoningen en appartementen. Wees er wel op tijd bij.     
Bekijk de leukste accommodaties

Locatie van Nohoval Cove

The Cove, zoals het door omwonenden lieftallig wordt genoemd, is alleen bereikbaar via een smal landweggetje. Waardoor ik al dacht dat het niet zo immens groot was, wat juist extra leuk is. Er is een kleine parkeerplaats, die op drukke dagen vol kan raken. Ik was er aan het einde van de dag, en helemaal alleen. Wat extra heerlijk is. De rit van Cork gaat over de bochtige wegen en duurt zo'n 45 minuten.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Ierland

Lees mijn Tips

alle 18 artikelen over Ierland

Bekijk alle artikelen