Waarom moet ik hier heen?

Het 300 meter lange strand bij het dorpje Dooagh werd in 1984 door stormen weggeslagen. Iets meer dan 33 jaar lang was er enkel een rotspartij te zien. Door de springtij van de Atlantische Ocean is er in de afgelopen maanden tonnen zand aangespoeld en is het strand terug...

Dooagh op Achill Island: Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. Maar het is de plek van een van de meest unieke stranden op aarde. Ooit was het strand bij Dooagh een populaire toeristenbadplaats met hotels en vakantiehuizen.

Het 300 meter lange strand in de buurt van het dorp Dooagh op Achill Island verdween in 1984 toen stormen het zand wegsloegen, waardoor slechts een serie rotsen overbleef.

Zo zag het er uit voordat het strand terug kwam:

Verdwenen strand in Ierland terug

Tot het voorjaar van 2017. Door springtij in de Atlantische Ocean is er in de afgelopen maanden tonnen zand aangespoeld. Waardoor er op de oorspronkelijke plek weer een heerlijk breed strand is komen te liggen. Daar om is dit strand langs de Atlantische Oceaan een van de meest merkwaardige stranden op aarde. Die dus maar zo weer kan verdwijnen. En terug keren. Enzovoort.

Corno’s reistips:

Heb jij Ierland ook op je Bucket List staan? En wil je dit wonderlijke strand ook zien? Plan je reis naar en door Ierland aan de hand van de volgende tips.

Ervoor en erna:

Dit strand langs de Atlantische Oceaan behoort tot de meest merkwaardige stranden op aarde.
Achill Island Tourism

Achill Island is onderdeel van de beroemde Wild Atlantic Way en is bekend vanwege zijn grillige kust en opvallend goudgele stranden. En als je dus de Wild Atlantic Way afgaat moet je dit strand wel even meepakken.

Hoe kom ik er?

Dooagh ligt aan de westkust van Ierland op Achill Island, het grootste eiland van Ierland. Je kunt hier via een brug naar toe.

Meer informatie: achilltourism.com