Rock of Cashel: 5 tips voor dit kasteel in Ierland - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Rock of Cashel

Een magische plek waar Ierland's rijke verleden goed zichtbaar is

De Rock of Cashel is een wonderlijke rots van kalksteen met bovenop een muur en talloze ruïnes van een kathedraal, een kapel en torens. Dit is typisch landschap van Ierland. Vol met sfeer en historie.

De ruïnes op de heuvel is typisch Iers. Ze staan er bij als aandenken aan het rijke verleden. Je kunt hier heerlijk wandelen en foto's maken. Met name bij slecht weer is het meer dan imposant. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Rock of Cashel.

In de Gothische Saint Patrick’s Cathedral was vanaf de vierde eeuw de Zetel van de koningen van Munster. Dit eindigde toen de rots in de twaalfde eeuw aan de kerk werd geschonken. De kerk is nu een ruïnes, maar nog steeds imposant. Net als een ronde toren, waarvan de functie niet bekend is.

De Rock of Cashel is eigenlijk het mooist bij slecht weer. Wolken geven deze plek de sfeer die het verdient. Bovenop de heuvel staan diverse religieuze gebouwen, waaronder de indrukwekkende Cormac’s Chapel, met schilderingen van 800 jaar oud die door een recent restauratieproject weer in volle glorie zijn te bewonderen. 

De lokale naam is Carraig Phadraig, wat voor ons lastig uit te spreken is. Dus als je weg vraagt let dan op.

Naar Ierland?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 14 artikelen over Ierland

Bekijk alle artikelen