Waarom moet ik hier heen?

De Rock of Cashel is typisch Iers. De ruïnes op de heuvel staan er bij als aandenken aan het rijke verleden. Je kunt hier heerlijk wandelen en fot's maken. Met name bij slecht weer is het meer dan imposant.

De Rock of Cashel is een wonderlijke rots van kalksteen met bovenop een muur en talloze ruïnes van een kathedraal, een kapel en torens. Dit is typisch landschap van Ierland. Vol met sfeer en historie.

Bezienswaardigheden Rock of Cashel:

In de Gothische Saint Patrick’s Cathedral was vanaf de vierde eeuw de Zetel van de koningen van Munster. Dit eindigde toen de rots in de twaalfde eeuw aan de kerk werd geschonken. De kerk is nu een ruïnes, maar nog steeds imposant. Net als een ronde toren, waarvan de functie niet bekend is.

De Rock of Cashel is eigenlijk het mooist bij slecht weer. Wolken geven deze plek de sfeer die het verdient. Bovenop de heuvel staan diverse religieuze gebouwen, waaronder de indrukwekkende Cormac’s Chapel, met schilderingen van 800 jaar oud die door een recent restauratieproject weer in volle glorie zijn te bewonderen.

De lokale naam is Carraig Phadraig, wat voor ons lastig uit te spreken is. Dus als je weg vraagt let dan op.

Corno’s reistips:

Heb jij Ierland ook op je Bucket List staan? Plan je reis naar en door Ierland aan de hand van de volgende tips.