Trinity College Library

Eén van de mooiste bibliotheken ter wereld.

De Trinity College Library in Dublin is meer dan 300 jaar oud. De grootste kamer van de Trinity College bibliotheek is maar liefst 65 meter lang. Daarmee is deze bieb de grootste van Ierland. Dit is een ideale plek om rond te struinen.

Denk aan vier miljoen boeken. Zoveel vind je er in The Library of Trinity College in Dublin. Maak kennis met één van de mooiste bibliotheken ter wereld.

De Trinity College Bibliotheek.

De Trinity College Library is de universiteitsbibliotheek van het Trinity College. Trinity College Library heeft een collectie van meer dan 4,5 miljoen werken. Een van de pronkstukken is The Book of Kells, dat zo’n 1.200 jaar geleden werd geschreven door monniken. Het is de grootste bibliotheek van Ierland.

Lekker overnachten in Dublin

Dublin is perfect om meerdere nachten te verblijven. Ik deed het ook en genoot van de gezellige bars met live muziek en goede restaurants. Er zijn talloze kleine hotels en hostels te vinden, net als handige appartementen. Wees er wel op tijd bij, veel hotels zijn vaak volgeboekt.

Waar ligt de Trinity College Library?

Wandelen op de Trinity College Campus.

Deze vermaarde bibliotheek ligt aan de toepasselijke College Street in de Ierse hoofdstad Dublin. Ook de omgeving is de moeite waard, dus kijk goed om je heen.

Hoe koop ik kaartjes voor toegang?

Hou er wel rekening mee dat het hier druk kan worden. Het beste kun je je bezoek vooraf online regelen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Meer informatie: www.tcd.ie/Library/

Naar Ierland?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 18 artikelen over Ierland

Bekijk alle artikelen