Kvernufoss waterval op IJsland: 5 tips voor je bezoek - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Kvernufoss

Relatief onbekend, maar ongekend mooie waterval langs de hoofdweg

De Kvernufoss is een van de minder bekende watervallen van IJsland. Je vindt deze 40 meter hoge waterval langs de bekende ringweg 1. Deze waterval ligt verscholen in de bergen in het zuiden van het eiland. En wordt opvallend genoeg niet overlopen met toeristen.

Deze waterval is een stop zeker waard. De wandeling naar de Kvernufoss is fraai. Je loopt langzaam omhoog, waarbij je steeds van de waterval te zien krijgt. En deze waterval heeft nog een groot voordeel.

De Kvernufoss waterval.

Hij wordt veel minder druk wordt bezocht dan de nabijgelegen Skógafoss. Deze ligt op een kilometer afstand en wordt door iedereen bezocht. Waardoor de beleving een stuk beter is merkte ik. Bij de Kvernufoss is het vaak veel rustiger. Dit is zelfs bij zonsondergang zo.

Lopen achter de waterval

Kvernufoss is bijzonder omdat je achter de waterval kunt lopen. Zodat je een fraai beeld krijgt van het geweld. Hij lijkt daarmee op de bekende Seljalandsfoss. Hierdoor kun je fraaie foto’s maken van de rotsen en het water dat over de rand valt.

Zo mooi is het zicht vanachter de Kvernufoss waterval.

IJsland telt talloze watervallen. En tijdens je rondreis moet je een keuze maken welke je wilt zien. Natuurlijk moet je de bekendere watervallen zien, maar eigenlijk moet ook deze op je lijst.

Kvernufoss bezoeken

Om de Kvernufoss waterval te bezoeken moet je afslag naar Skógafoss volgen van de ringweg. Vandaar is het wat lastiger, maar je kunt op IJsland Google Maps gebruiken met je eigen data. Parkeer de auto bij het Skogar Museum en volg het pad achter het museum.

Naar IJsland?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 33 artikelen over IJsland

Bekijk alle artikelen