Kvernufoss

Relatief onbekend, maar ongekend mooie waterval langs de hoofdweg

Kvernufoss is een van de minder bekende watervallen van IJsland. Je vindt de 40 meter hoge waterval langs de bekende ringweg 1. Deze watermassa ligt verscholen in de bergen in het zuiden van het eiland. De Kvernufoss waterval wordt opvallend genoeg (nog) niet overlopen door toeristen. Zodat jouw beleving extra gaaf is. Dit zijn de beste tips om de Kvernufoss te bezoeken.

Deze waterval is een stop zeker waard. Simpelweg al omdat de wandeling naar de Kvernufoss fraai is. Het pad slingert door een kloof, waarbij je uitzicht steeds verandert. Je loopt langzaam omhoog, waarna je  meer en meer van de waterval te zien krijgt. Ik was hier in het voorjaar (mei), waardoor er nog ijs te zien was op diverse plekken. Wat een extra dimensie aan de plek gaf.

Bekijk mijn video

Op de hoogte blijven van al mijn nieuwe reisvideo's? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal.

Steenworp afstand van beroemde Skogafoss

Deze imposante waterval wordt veel minder vaak bezocht dan de nabijgelegen Skógafoss. Deze ligt op minder dan een kilometer afstand en wordt door iedereen bezocht. Hierdoor is de beleving een stuk beter merkte ik. Bij Kvernufoss is het vaak veel rustiger. Dit is zelfs bij zonsondergang zo. En deze waterval heeft nog een groot voordeel ten opzichte van veel andere watervallen op IJsland.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Lopen achter de waterval

Kvernufoss is bijzonder omdat je achter de waterval kunt lopen. Zodat je een fraai beeld krijgt van het geweld. Hij lijkt daarmee op de bekende Seljalandsfoss. Hierdoor kun je fraaie foto’s maken van de rotsen en het water dat over de rand valt.

Zo mooi is het zicht vanachter de Kvernufoss waterval.

IJsland telt talloze watervallen. En tijdens je rondreis moet je een keuze maken welke je wilt zien. Natuurlijk moet je de bekendere watervallen zien, maar eigenlijk moet ook deze op je lijst.

Overnachten bij Kvernufoss?

Het plaatsje Skógar is de beste plek om in de buurt te verblijven. Denk aan enkele knusse Bed & Breakfasts, kleine hotels en handige appartementen. Je kunt ze eenvoudig online boeken.
Bekijk de leukste accommodaties van Skógar

Kvernufoss bezoeken

De Kvernufoss waterval.

De waterval ligt in het verlengde van de populaire Golden Circle. Om de Kvernufoss waterval te bezoeken moet je de afslag naar Skógafoss volgen van de ringweg. Van deze locatie is het wat lastiger, maar je kunt op IJsland Google Maps gebruiken met je eigen internet data. Parkeer de auto bij het Skogar Museum en volg het pad achter het museum.

Meer artikelen over de Golden Circle