Waarom moet ik hier heen?

De Skógafoss heeft een breedte van 25 meter en is 60 meter hoog. Hiermee is het één van de grootste watervallen van IJsland, maar ook één van de mooiste. Hij valt fraai over een rotsrand heen.

De Skógafoss wordt gevoed door de Skógá-rivier. Het water valt over de rand van een klif de vlakte in. Weinigen weten dat dit de voormalige kustlijn van IJsland was, voor een aantal nieuwe vulkaanuitbarstingen waardoor het eiland groeide.

Deze waterval heeft naast een grote hoeveelheid water dat naar beneden stroomt, ook een onafgebroken waternevel. Hierdoor zie je regelmatig één, of meerdere regenbogen. Rondom de waterval vind je verschillende wandelpaden. Onder meer naar de top van de waterval. Je vindt Skógafoss in het zuiden van IJsland niet ver van het plaatsje Skógar.

Corno’s reistips:

Als je IJsland bezoekt, moet je eigenlijk wel het eiland rond gaan. Afhankelijk van het aantal dagen, kun je je route kiezen. Of van tevoren een rondreis boeken zodat je zeker bent dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.