De 8 mooiste stranden van Bali

Ontdek bekende, maar ook minder bekende stranden op het eiland

Het eiland Bali staat bekend om zijn stranden en zijn cultuur. Maar wat zijn de mooiste stranden van het bekendste eiland van Indonesië? De keuze is groot. Sommigen zijn zeer populair en hebben talloze faciliteiten. Andere hebben niets, behalve zee en zand.

Bali heeft talloze stranden. Die je zelf kunt verkennen. Voor een wandeling, een dagje zon of simpelweg een paar uur relaxen. Of de zonsondergang mee maken.

Tijdens mijn rondreis over Bali heb ik talloze stranden bezocht. Waaronder veel bekende, maar heb ook gezocht naar minder bekende. Dit zijn mijn tips voor stranden op Bali. Alle stranden kun je eenvoudig zelf bezoeken. Ik heb de stranden van het naastgelegen Nusa Penida genoemd in mijn artikel over Nusa Penida.

De langgerekte stranden op Bali hebben meestal opvallend geel zand, maar sommige (in het oosten) hebben zwart lavazand. Het eiland is dan ook populair bij mensen die graag in de zon liggen. Maar ook bij duikers. En bij surfers. Het zegt veel over dit kleine eiland in de gordel van Smaragd, zoals dit deel vaak wordt genoemd. Het meeste van de stranden ligt in het populaire zuiden.

Uluwatu Beach: Nyang Nyang Beach en Pantai Nunggalan

Nyang Nyang Beach op Bali heeft opvallend hoge kliffen.

Uluwatu Beach bestaat eigenlijk niet, al noemen veel lokale bewoners het. Het zijn eigenlijk de stranden bij de beroemde Uluwatu Tempel. Met mooie namen als Nyang Nyang Beach en Pantai Nunggalan. Met opvallend hoge kliffen. Beiden liggen ten zuiden van de tempel en zijn eenvoudig te bereiken. En ze zijn vaak opvallend rustig.

Locatie: In het uiterste punt in het zuiden 

Dreamland Beach

Het strand van Dreamland Beach op Bali. ©Corno van den Berg

Dreamland Beach was het voormalige privéterrein van president Soeharto. Maar voor zijn immense landgoed ligt het idyllische Dreamland, een van de beste plekken om te surfen op Bali. Jammer genoeg staan er tegenwoordig veel hotels om heen en een golfterrein. Maar het strand is toch wel de moeite waard. En je kunt er toch nog wel rustige plekken vinden.

Locatie: In het uiterste punt in het zuiden 

Balangan Beach

Het heerlijke Balangan Beach op Bali.

Balangan Beach is een van de meest rustige stranden op Bali. Hier heb je nog een heerlijk strand, zonder grote hotels en veel boten. De strandtent boven het strand maakt het beeld af.

Locatie: In het uiterste punt in het zuiden 

Padang Padang

Padang Padang Beach op Bali.

Het Padang Padang Beach is opvallend klein en heeft een eigen sfeer. Met kleine restaurantjes, wat rotsen op het strand en weinig toeristen. Zeker in de vroege ochtend of aan het einde van de dag. Bijzonder is ook dat je onder de rotsen in de schaduw kunt zitten.

Locatie: In het zuiden bij Labuansait

Seminyak Beach

Seminyak Beach op Bali.

Het Seminyak Beach is een lang en vaak gezellig druk strand. Het is zo’n 5 kilometer lang. En ligt aan de westkust van Bali. Je kunt hier lekker dwalen, met name in de vroege ochtend. Of als de zon onder gaat. Met een drankje erbij. En je kunt daarna meteen aanschuiven in een van de open lucht restaurantjes. En door gaan in een van de disco’s. Mensen kijken hier is leuk.

Petitenget Beach

Genieten op Petitenget Beach op Bali.

Het minder bekende Petitenget Beach ligt ten noorden van het populaire Seminyak Beach. Het is kleiner, maar wel mooi. Perfect voor ene heerlijke strandwandeling en om te zwemmen. 

Locatie: Ten westen van Denpasar

Nusa Dua Beach

Nusa Dua Beach op Bali.

Het Nusa Dua Beach is zeer geschikt voor families. Het strand wordt goed onderhouden en nergens zie je hoogbouw. Kinderen hebben hier de tijd van hun leven.

Locatie: In het uiterste zuiden aan de oostkant 

Echo Beach Canggu

Echo Beach Canggu op Bali bij het vallen van de avond.

Als je aankomt zie je het al. Echo Beach Canggu is populair bij surfers. Dus je ziet hier jongeren de golven trotseren. Mensen kijken is populair hier. Het is ook een goede plek voor de zonsondergang. 

Locatie: Bij het plaatsje Canggu aan de westkant

Naar Bali?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips