Colosseum

Het grootste amfitheater van het machtige Romeinse Rijk

Het Colosseum in Rome is imposant, groots en vooral indrukwekkend. Het is (en was) het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. De heersende keizer organiseerde hier spelen met o.a. wilde dieren als leeuwen vanuit Afrika en gladiatoren welke vanuit de donkere catacomben in een kooi omhoog werden gehesen.

Het Colosseum is immens groot: het bood plek aan 50.000 bezoekers. Het Colosseum werd in de 1e eeuw na Chr. gebouwd in opdracht van Keizer Vespasianus. De architect is onbekend, maar feit is wel dat dit een ongekend architectonisch meesterwerk is.

Het Coloseo, in het Italiaans, is beroemd vanwege de ingenieuze constructie, waaronder een bewegend zonnescherm van doeken. Berucht vanwege de barbaarse gevechten tussen gladiatoren, vrouwen en wilde dieren. Die via een ingenieus takelsysteem vanuit de catacomben naar de arena werden geleid.

Colosseum bezoeken

Een deel van de catacomben, waar de gladiatoren zaten te wachten op hun strijd, kun je ook bezoeken. Deze tour moet vooraf geboekt worden, hou hier dus rekening mee.

Online entreebewijs kopen

Sowieso is het handig om online je toegangskaartje voor het Colosseum te kopen, daarmee voorkom je wachten bij de kassa.

Overnachten in Rome

Voor je stedentrip is het slim om vroeg je hotel, hostel of bed & breakfast te boeken. Er zijn er genoeg te vinden in of rond het centrum. En als je vroeg boekt zijn ze vaak goedkoper. Hoe later je boekt, hoe hoger de prijzen over het algemeen zijn. Dit geldt zeker voor het hoogseizoen.

Dit zijn de leukste accommodaties in Rome

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Meer artikelen over Rome