Waarom moet ik hier heen?

Beroemd vanwege de ingenieuze constructie, waaronder een bewegend zonnescherm van doeken. Berucht vanwege de barbaarse gevechten tussen gladiatoren, vrouwen en wilde dieren. Die via een ingenieus takelsysteem vanuit de catacomben naar de arena werden geleid.

Het Colosseum (in het Italiaans Coloseo) is immens groot: het bood plek aan 50.000 bezoekers. Het Colosseum werd in de 1e eeuw na Chr. gebouwd in opdracht van Keizer Vespasianus. De architect is onbekend, maar feit is wel dat dit een ongekend architectonisch meesterwerk is.

Terug in de tijd van de gladiatoren, zo kun je een bezoek aan het Colosseum in Rome wel noemen. Het is (en was) het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. De heersende keizer organiseerde hier spelen met o.a. wilde dieren als leeuwen vanuit Afrika en gladiatoren welke vanuit de donkere catacomben in een kooi omhoog werden gehesen.

Een deel van de catacomben, waar de gladiatoren zaten te wachten op hun strijd, kun je ook bezoeken. Deze tour moet vooraf geboekt worden, hou hier dus rekening mee. Sowieso is het handig om online je toegangskaartje voor het Colosseum te kopen, daarmee voorkom je wachten bij de kassa.

Corno’s reistips:

Rome kan het gehele jaar worden bezocht. In de zomermaanden (juli tot en met half september) is het topdrukte, waardoor bij de diverse attracties lange wachtrijen kunnen staan. Ook in het voorjaar kan dit al gebeuren, zeker in de weekenden.

Wie veel wil zien en bezoeken, kan het beste in oktober of maart/april gaan. En ga vroeg in de ochtend naar de meest populaire attracties en doe de ‘minder populaire’ in de middag. Behalve bij de Vaticaanse musea, waar het in de middag rustiger is. Neem wel genoeg tijd om de vele kunst in de musea te bekijken.