blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Forum Romanum

Beste plek om te zien hoe Rome er vroeger uit moeten hebben gezien

Het Forum Romanum was in de gloriedagen van het Romeinse Rijk hét centrum van Rome. Hier zie je de rijkdom van de Romeinen en hun zeer geavanceerde bouwkunst. Dit was het politieke, juridische, commerciële en religieuze centrum van de stad. Met talloze unieke monumenten.

Hier zie je (met een beetje verbeeldingskracht) hoe de stad er ooit uit moet hebben gezien. De lokale naam is Foro Romano, terwijl het in Engels Roman Forum wordt genoemd.

Het Forum Romanum is eigenlijk een verplicht nummer om te bezoeken. Hier kun je heerlijk wandelen tussen de vele overblijfselen van het oude Rome. Er zijn er zoveel dat het bijna gaat duizelen.

Bezienswaardigheden Forum Romanum

De Boog van Titus in het Forum Romanum.

Je vindt hier talloze tempels, waaronder de beroemde tempel van Caesar. En de Tempel van Venus en Roma, ooit de grootste tempel van Rome. Hij werd door keizer Hadrianus zelf ontworpen.

In 121 na Chr. werd begonnen met de bouw, in 141 na Chr. was het pas volledig voltooid. Hij was gewijd aan de godinnen Venus Felix (de gelukkige Venus) en Roma Aeterna (het eeuwige Rome). Alleen de fundamenten en enkele zuilen staan er nog.

Wanneer je hier rond loopt, waan je je in het Romeinse Rijk tussen de historische tempels, ruïnes en zuilen. Het kan hier wel druk worden; de beste tijd is vroeg in de ochtend of bij zonsondergang als de meeste mensen alweer weg zijn.

Boek je excursies online

Overnachten in Rome

Voor je stedentrip is het slim om vroeg je hotel, hostel of bed & breakfast te boeken. Er zijn er genoeg te vinden in of rond het centrum. En als je vroeg boekt zijn ze vaak goedkoper. Hoe later je boekt, hoe hoger de prijzen over het algemeen. Dit geldt zeker voor het hoogseizoen.

Dit zijn de leukste accommodaties in Rome

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Meer artikelen over Rome