Spaanse Trappen: Tips voor de mooiste plek in Rome - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Spaanse Trappen

De beroemdste trappen ter wereld?

De Spaanse Trappen in Rome heet in de volksnaam voor het Piazza di Spagna-plein. De trappen en directe omgeving vormen als het ware een brug tussen de geschiedenis van de hoofdstad van Italië.

De Spaanse trappen in Italië, die leiden naar een Franse kerk die over Rome uitkijkt. Hoe internationaal wil je het hebben? Bovenaan de trappen kom je uit op één van de Romeinse heuvels. Het plein onderaan de trappen is altijd zeer levendig en gezellig.

Architect van de Spaanse Trappen

Paus Innocentius XIII gaf in 1723 de Italiaanse architect Francisco de Sanctis de opdracht een ontwerp te maken voor de trappen. Het lastige was dat de Fransen eerder een voorstel hadden gedaan, waarbij een standbeeld van de toen heersende Lodewijk XIV prominent aanwezig is. Wat de paus niet wilde. 

De mix van culturen zorgde ervoor dat de Spaanse Trappen tegenwoordig wordt gezien als één van de mooiste voorbeelden van de vroege Rococo. Waarbij Franse asymmetrisch schelpmotieven vermengd worden met Italiaanse barok. Onderaan de trappen staat de ietwat vreemde Fontein van de Lekkende Boot, oftewel Fontana della Barcaccia.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Italië

Lees mijn Tips

alle 60 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen