Santa Maria della Concezione

Ontdek kunst van botten van overleden monniken in Rome

Santa Maria della Concezione is beter bekend als de kerk van botten in Rome. Uit de meeste catacomben in Rome zijn alle botten verdwenen, maar onder deze 17e eeuwse Kapucijnerkerk zijn er juist kunstwerken mee gemaakt. Dit zijn de bezienswaardigheden van het Santa Maria della Concezione. 

De vijf kapellen van de crypte van de Santa Maria della Concezione zijn versierd met schedels, botten en complete skeletten van overleden monniken. Ruim 4.000 skeletten zijn gebruikt voor deze decoratie.

Kunst met knekels en schedels

Monniken hebben hier in diverse cryptes mozaïeken gemaakt van knekels van hun overleden broeders. Je ziet allerlei voorstellingen van de dood en het hiernamaals. Het is wel wat luguber om te zien.

Geraamtes (soms met het vel nog over de botten) in pijen herinneren je aan je sterfelijkheid. Zelfs de man met de zeis ontbreekt niet. Waardoor de rillingen over je lijf kunnen lopen.

De lugubere kerke Santa Maria della Concezione.

Ondanks de weinig hartverwarmende uitstraling kan het hier in de zomer erg druk zijn. Hou daar dus rekening mee. Voorkom dat je hier in de weekenden bent, alsook in de vakantietijden. De beste tijd is dus vroeg in de ochtend.

De monniken die hier nu werken komen hier in de toekomst ook te hangen. Een bijzonder idee toch? En ze praten ook over hun broeders op een speciale manier.

Zeker is wel; een bezoek is fascinerend. Om zo’n beetje alles wat je hier ziet. En voordat je vertrekt krijg je nog een boodschap mee om over na te denken.

Overnachten in Rome

Voor je stedentrip is het slim om vroeg je hotel, hostel of bed & breakfast te boeken. Er zijn er genoeg te vinden in of rond het centrum. En als je vroeg boekt zijn ze vaak goedkoper. Hoe later je boekt, hoe hoger de prijzen over het algemeen. Dit geldt zeker voor het hoogseizoen.

Dit zijn de leukste accommodaties in Rome

Waar ligt de knekelkerk in Rome?

De kerk ligt vlakbij de Piazza Barberini aan de Via Vittorio Veneto in Rome.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Meer artikelen over Rome