Waarom moet ik hier heen?

Het is gebouwd als mausoleum voor keizer Hadrianus, maar diende later als gevangenis en de paus heeft het zelfs ooit als toevluchtsoord gebruikt. Het museum kent maar liefst 58 zalen die je terugnemen naar het verleden. Ken je geen hoogtevrees? Bezoek dan het terras voor een verrassend uitzicht van Rome.

De Engelenburcht is beroemd, en niet alleen in Rome. Oorspronkelijk lag in de Engelenburcht (Italiaanse naam: Castel Sant’Angelo) het praalgraf van Hadrianus, maar door de strategische ligging veranderde het in een burcht. Om onder meer Vaticaanstad te versterken. De burcht grenst aan de Ponte Sant’ Angelo (de Engelenbrug), die gelijktijdig met het mausoleum werd gebouwd.

Als je aan komt lopen zie je aan weerskanten tien engelen, die stammen uit 1669 toen de brug werd gerestaureerd. De engelen zijn gemaakt door de beroemde Gian Lorenzo Bernini. Ze dragen elk een voorwerp dat verwijst naar de lijdenstijd van Jezus.

Meer informatie: www.castelsantangelo.com

Corno’s reistips:

Rome kan het gehele jaar worden bezocht. In de zomermaanden (juli tot en met half september) is het topdrukte, waardoor bij de diverse attracties lange wachtrijen kunnen staan. Ook in het voorjaar kan dit al gebeuren, zeker in de weekenden.

Wie veel wil zien en bezoeken, kan het beste in oktober of maart/april gaan. En ga vroeg in de ochtend naar de meest populaire attracties en doe de ‘minder populaire’ in de middag. Behalve bij de Vaticaanse musea, waar het in de middag rustiger is. Neem wel genoeg tijd om de vele kunst in de musea te bekijken.