Engelenburcht

Wereldberoemd kasteel in Rome dat ook als gevangenis en woning voor de Paus fungeerde

De Engelenburcht is beroemd, en niet alleen in Rome. Oorspronkelijk lag in de Engelenburcht het praalgraf van Hadrianus, maar door de strategische ligging veranderde het in een burcht. De Italiaanse naam is Castel Sant’Angelo. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de Engelenburcht.

Als je aan komt lopen zie je aan weerskanten tien engelen, die stammen uit 1669 toen de brug werd gerestaureerd. De engelen zijn gemaakt door de beroemde Gian Lorenzo Bernini. Ze dragen elk een voorwerp dat verwijst naar de lijdenstijd van Jezus.

Fort, gevangenis, schuilplaats en museum

Het is gebouwd als mausoleum voor keizer Hadrianus, maar diende later als gevangenis en de paus heeft het zelfs ooit als toevluchtsoord gebruikt. Het langst was het een burcht. 

Dit was onder meer om Vaticaanstad te versterken. De burcht grenst aan de Ponte Sant’ Angelo (de Engelenbrug), die gelijktijdig met het mausoleum werd gebouwd. Het huidige museum kent maar liefst 58 zalen die je terugnemen naar het verleden.

Een van de mooiste uitzichten op Rome

Ken je geen hoogtevrees? Bezoek dan het terras voor een verrassend uitzicht van Rome. De prijzen zijn zeker niet goedkoop, maar het is wel een bijzondere locatie. En perfect om een paar foto's te maken.

Boek je excursies online

Overnachten in Rome

Voor je stedentrip is het slim om vroeg je hotel, hostel of bed & breakfast te boeken. Er zijn er genoeg te vinden in of rond het centrum. En als je vroeg boekt zijn ze vaak goedkoper. Hoe later je boekt, hoe hoger de prijzen over het algemeen. Dit geldt zeker voor het hoogseizoen.

Dit zijn de leukste accommodaties in Rome

Meer artikelen over Rome