Galleria Borghese: Unieke villa vol kunst in Rome - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Galleria Borghese

Villa vol met wereldberoemde kunst van Caravaggio, Da Vinci en Bernini

Galleria Borghese is een unieke villa vol met wereldberoemde kunst in Rome. Gek op kunst? Bezoek dan de Borghese Gallery en bewonder de grote verzameling renaissancekunst. Naast Bernini en Caravaggio vind je er nog meer topwerken. Aanschouw de gedetailleerde beeldbouwwerken, de expressieve schilderijen, de puurheid van marmer en gedecoreerde zalen.

De beroemde Galleria Borghese bevat beeldhouwwerken van onder andere Bernini (met de beroemde David, Apollo en Daphne) en Antonio Canova (met onder meer Paolina Borghese als zegevierende Venus). Ook zijn er veel schilderwerken van beroemde meesters te zien.

Bijzondere schilderwerken in Galleria Borghese

Ook zijn er veel schilderwerken van beroemde meesters te zien. Waaronder: Leda en de zwaan van Da Vinci. Hier vind je ook veel werken van Caravaggio. Zoals: Jongen met de fruitmand, De Heilige Maagd van Palfreniers en David. 

Verder zijn er in deze oude villa fijne mozaïeken uit de Romeinse tijd en antiek te zien. Neem de tijd en laat deze overvloed aan kunst op je inwerken.

Boek je excursie online

Hoe kom ik er?

Galleria Borghese ligt in het rustig gelegen en groene park Villa Borghese. Je kunt eenvoudig online tickets kopen voor zowel het huis als de tuinen. Alsook voor rondleidingen met een gids.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Italië

Lees mijn Tips

alle 60 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen