Waarom moet ik hier heen?

De beroemde Galleria Borghese bevat beeldhouwwerken van onder andere Bernini (met de beroemde David, Apollo en Daphne) en Antonio Canova (met onder meer Paolina Borghese als zegevierende Venus). Ook zijn er veel schilderwerken van beroemde meesters te zien.

Galleria Borghese is een unieke villa vol met wereldberoemde kunst in Rome. Gek op kunst? Bezoek dan de Borghese Gallery en bewonder de grote verzameling renaissancekunst. Naast Bernini en Caravaggio vind je er nog meer topwerken. Aanschouw de gedetailleerde beeldbouwwerken, de expressieve schilderijen, de puurheid van marmer en gedecoreerde zalen.

Dit museum bevat beeldhouwwerken van onder andere Bernini met de beroemde David, Apollo en Daphnem naar ook het werk van Antonio Canova met onder meer Paolina Borghese als zegevierende Venus.

Bijzondere schilderwerken in Galleria Borghese:

Ook zijn er veel schilderwerken van beroemde meesters te zien. Waaronder: Leda en de zwaan van Da Vinci. Hier vind je ook veel werken van Caravaggio. Zoals: Jongen met de fruitmand, De Heilige Maagd van Palfreniers en David.

Verder zijn er in deze oude villa fijne mozaïeken uit de Romeinse tijd en antiek te zien. Neem de tijd en laat deze overvloed aan kunst op je inwerken.

Hoe kom ik er?

Het ligt in het rustig gelegen en groene park Villa Borghese.

Corno’s reistips:

Rome kan het gehele jaar worden bezocht. In de zomermaanden (juli tot en met half september) is het topdrukte, waardoor bij de diverse attracties lange wachtrijen kunnen staan. Ook in het voorjaar kan dit al gebeuren, zeker in de weekenden.

Wie veel wil zien en bezoeken, kan het beste in oktober of maart/april gaan. En ga vroeg in de ochtend naar de meest populaire attracties en doe de ‘minder populaire’ in de middag. Behalve bij de Vaticaanse musea, waar het in de middag rustiger is. Neem wel genoeg tijd om de vele kunst in de musea te bekijken.

Musea