Waarom moet ik hier heen?

Het meer, met turquoise water en steile bergen, bevindt zich in het natuurpark Fanes-Sannes-Braies. Het wordt omringd door majestueuze berglandschappen. Ideaal voor een wandeling of boottocht.

Pragser Wildsee (ook vaak Lago di Braies genoemd) is het grootste natuurlijke meer van de Dolomieten. Zoals alles in de Dolomieten worden hier twee talen gesproken. De Italiaanse naam is Lago di Braies, in het Duits is het Pragser Wildsee. Beide namen worden veel gebruikt voor dit wonderlijke meer in de Dolomieten in Italië.

Bootjes op Lago di Braies
Bootjes op Lago di Braies. Pietro de Grandi

Meer over de Dolomieten?

Ik was er vorig jaar en maakte een rondreis langs de mooiste plekjes.

De foto’s van het boothuisje met het meer en de bergen erachter gaan al jaren over het gehele internet. De Pragser Wildsee is dan ook erg populair op Instagram en Facebook. En terecht, want dit meer is machtig mooi. Maar het kan hier erg druk worden. Waardoor veel van de schoonheid verloren gaat. Dit kun je voorkomen door vroeg in de ochtend te komen en de weekenden te vermijden. Ook de schoolvakanties en (logischerwijs) het hoogseizoen is niet optimaal.

Bootjes bij Pragser Wildsee.
Bootjes bij Pragser Wildsee.Samuel Thomson

Zowel in de zomer als in de winter zijn er allerlei activiteiten, zoals hiken, vissen, kanoën en skiën. Het meer heeft een gemiddelde diepte van 17 meter, maar op veel plekken is het erg ondiep.

Maar je kunt hier ook een rondje om het meer doen. Zodat je al snel alleen loopt met een landschap dat continu verandert. Met erg helder bergwater, dat langzaam het meer in loopt. Waardoor je de vissen in het meer kunt zien zwemmen.

Hoe kom ik bij de Pragser Wildsee?

Hoe reis je met auto naar Pragser Wildsee (of Lago di Braies)? Vanaf de steden Sillian en Toblach (ook bekend als Dobbiaco) zie je net voorbij Niederdorf links een weg naar het mooie Pragser Tal (Val di Braies). Vanaf Bruneck vind je de weg ernaartoe net voorbij Welsberg (Montguelfo). Als je de weg in rijdt kom je bij een kruising na 2,5 kilometer. Neem rechts de afslag naar Innerprags (Braies al Lago). Het is dan nog zo’n 6,5 kilometer tot de Pragser Wildsee.

Corno’s reistips:

Wil jij Pragser Wildsee bezoeken? Zie hieronder mijn handige tips. Je kunt er prima zelf naar toe rijden vanaf je hotel of camping. Je kunt ook een rondreis door de Dolomieten maken.

De Dolomieten van Zuid-Tirol

Ruim 300 dagen zon per jaar. In combinatie met de verfijnde Italiaanse keuken. In een bizar decor; de Dolomieten, uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO. Bizar ja, want deze bergen waren ooit een immense oerzee.

Reisverhaal
Alpe di Siusi Dolomieten

Ruim 300 dagen zon per jaar. In combinatie met de verfijnde Italiaanse keuken. In een bizar decor; de Dolomieten, uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO. Bizar ja, want deze bergen waren ooit een immense oerzee.