blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Pragser Wildsee / Lago di Braies

Het mooiste meer van de Dolomieten

Pragser Wildsee wordt ook vaak Lago di Braies genoemd. Dit is het grootste natuurlijke meer van de Dolomieten. Zoals alles in de Dolomieten worden hier twee talen gesproken. De Italiaanse naam is Lago di Braies, in het Duits is het Pragser Wildsee. Beide namen worden veel gebruikt voor dit wonderlijke meer in de Dolomieten in Italië. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Pragser Wildsee. Met in dit artikel ook aandacht voor de leukste excursies.

Het meer, met turquoise water en steile bergen, bevindt zich in het natuurpark Fanes-Sannes-Braies. Het wordt omringd door majestueuze berglandschappen. Het meer is ideaal voor een wandeling of boottocht. Dit zijn de bezienswaardigheden van het Pragser Wildsee.

Het houten huis

Als je aan komt lopen zie je links een houten botenhuis liggen. Dit is de houten berghut die je veel op social media ziet. Hij wordt nog steeds gebruikt voor de bootjes om een rondvaart te maken. Als je de beroemde foto met de bootjes wilt maken moet je geluk hebben. Of geduld.

De Pragser Wildsee per boot verkennen.

Het wandelpad

Je kunt voor een groot deel rond het meer lopen. Dit is de manier om de meest toeristen te ontwijken. Je kunt beide kanten op. Ik vond persoonlijk de rechterkant het mooist, dus langs het restaurant en verder.

De boottocht op Pragser Wildsee

Het is een bijzondere boottocht, maar ook een dure. Je kunt op het meer met een boot varen. De kapitein neemt je mee over het meer en legt van alles uit over de bergen, hun namen en meer. Het is meestal in het Duits of Italiaans. Je kunt onderhandelen over de prijs, maar niet elke kapitein is daarvan gediend merkte ik.

Wandelen langs het mooiste meer van Dolomieten.

Overnachten bij de Pragser Wildsee

Het is slim om in de buurt van het gebied te overnachten. Hierdoor kun je vroeg in de ochtend het meer bezoeken, zodat je de meeste toeristen voor bent. Ook kun je dan aan het einde van de dag een wandeling maken, met vaak mooi licht. Er zijn diverse hotels, hostels en Bed & Breakfasts in de buurt. Het dichtstbijzijnde dorp is Villabassa. Wees er wel op tijd bij met boeken, aangezien het snel vol loopt. Dit geldt zowel door de zomer, als de vakantieperiodes.

Bekijk de leukste accommodaties rond de Pragser Wildsee    

Zo vermijd je de vele toeristen

De foto’s van het boothuisje met het meer en de bergen erachter gaan al jaren over het gehele internet. De Pragser Wildsee is dan ook erg populair op Instagram en Facebook. En terecht, want dit meer is machtig mooi.

Maar het kan hier erg druk worden. Waardoor veel van de schoonheid verloren gaat. Dit kun je voorkomen door vroeg in de ochtend te komen en de weekenden te vermijden. Ook de schoolvakanties en (logischerwijs) het hoogseizoen is niet optimaal. 

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Zowel in de zomer als in de winter zijn er allerlei activiteiten, zoals hiken, vissen, kanoën en skiën. Het meer heeft een gemiddelde diepte van 17 meter, maar op veel plekken is het erg ondiep. 

Maar je kunt hier ook een rondje om het meer doen. Zodat je al snel alleen loopt met een landschap dat continu verandert. Met erg helder bergwater, dat langzaam het meer in loopt. Waardoor je de vissen in het meer kunt zien zwemmen. Dit zijn bergforellen, die al lang in het meer voorkomen. 

Hoe kom ik bij de Pragser Wildsee?

Hoe reis je met auto naar Pragser Wildsee (of Lago di Braies)? Vanaf de steden Sillian en Toblach (ook bekend als Dobbiaco) zie je net voorbij Niederdorf links een weg naar het mooie Pragser Tal (Val di Braies). Vanaf Bruneck vind je de weg ernaartoe net voorbij Welsberg (Montguelfo). Als je de weg in rijdt kom je bij een kruising na 2,5 kilometer. Neem rechts de afslag naar Innerprags (Braies al Lago). Het is dan nog zo’n 6,5 kilometer tot de Pragser Wildsee.

Boek je excursie online

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Italië

Lees mijn Tips

alle 62 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen