Waarom moet ik hier heen?

Het meer, met turquoise water en steile bergen, bevindt zich in het natuurpark Fanes-Sannes-Braies. Het wordt omringd door majestueuze berglandschappen. Ideaal voor een wandeling of boottocht.

Dit is het grootste natuurlijke meer van de Dolomieten. Zoals alles in de Dolomieten worden hier twee talen gesproken. De Italiaanse naam is Lago di Braies, in het Duits is het Pragser Wildsee. Beide namen worden veel gebruikt voor dit wonderlijke meer in de Dolomieten.

Meer over de Dolomieten?
Ik was er vorig jaar en maakte een rondreis langs de mooiste plekjes.

De foto’s van het boothuisje met het meer en de bergen erachter gaan al jaren over het gehele internet. De Pragser Wildsee is erg populair op Instagram en Facebook.

Zowel in de zomer als in de winter zijn er allerlei activiteiten, zoals hiken, vissen, kanoën en skiën. Het meer heeft een gemiddelde diepte van 17 meter, maar op veel plekken is het erg ondiep.

Maar je kunt hier ook een rondje om het meer doen. Zodat je al snel alleen loopt met een landschap dat continu verandert. Met erg helder bergwater, dat langzaam het meer in loopt. Waardoor je de vissen in het meer kunt zien zwemmen.

Hoe kom ik er?

Hoe reis je met auto naar Pragser Wildsee (of Lago di Braies)? Vanaf de steden Sillian en Toblach (ook bekend als Dobbiaco) zie je net voorbij Niederdorf links een weg naar het mooie Pragser Tal (Val di Braies). Vanaf Bruneck vind je de weg ernaartoe net voorbij Welsberg (Montguelfo). Als je de weg in rijdt kom je bij een kruising na 2,5 kilometer. Neem rechts de afslag naar Innerprags (Braies al Lago). Het is dan nog zo’n 6,5 kilometer tot de Pragser Wildsee.

Corno’s reistips:

Wil jij Pragser Wildsee bezoeken? Zie hieronder mijn handige tips. Je kunt er prima zelf naar toe rijden vanaf je hotel of camping. Je kunt ook een rondreis door de Dolomieten maken.