Waarom moet ik hier heen?

Het Molvenomeer is een meer in het hart van de Dolomieten. Het is volgens velen het mooiste meer van dit berggebied. En opvallend schoon. Een ideale plek om te wandelen, zwemmen of te relaxen. In elk seizoen.

Het Molvenomeer is het pareltje van de Dolomieten. Althans volgens veel Italianen. Het is minder bekend dan het Gardameer, Lago di Maggiore en het Comomeer. De lokale bewoners hebben het Molvenomeer al jaren geleden in hun hart gesloten. Het ligt in het machtige Adamello Brenta Natuurpark.

Fotografen zijn dol op dit meer. De reden: in het natuurpark Adamello Brenta kun je de Dolomieten gespiegeld zien in het water. Al is dit natuurlijk alleen bij rustig weer. Als het waait zie je alleen rimpels in het water. De lokale naam is Lago di Molveno. Vraag er ter plekke naar als je hier bent.

Het meer van Molveno.
Het meer van Molveno.Daniele Lira

Locatie van het Molvenomeer

Het meertje ligt midden in de groep bergen die Brenta worden genoemd. Het water is opvallend blauw door de vele mineralen in het water. Een goed vertrekpunt is het 864 meter hoogte gelegen dorpje Molveno dat aan het meer ligt. Vanuit hier kun je veel wandeltochten ondernemen. Ook kun je met de lokale kabelbaan de berg op, al kun je ook te voet of met de auto naar het hoger gelegen Andalò.

Of ga naar Paganella, om daar verder omhoog te gaan met de kabelbaan en stoeltjeslift. Kijk wel geregeld achterom, want het uitzicht op het meer is meer dan de moeite waard. En perfect voor foto’s.

Corno’s reistips:
Hoe kom ik hier?
Het Molvenomeer ligt op zo’n 1.050 kilometer rijden van Utrecht. Het ligt ten noorden van het drukke Lago di Garda (Gardameer) en ten westen van de stad Trento. De dichtstbijzijnde grote luchthavens zijn Milaan en Venetië. Al kun je ook vliegen op de luchthaven van Verona, dat op zo’n 120 kilometer ligt.
 
Meer informatie: Molvenomeer