Waarom moet ik hier heen?

Het Molvenomeer is een meer in het hart van de Dolomieten. Het is volgens velen het mooiste meer van dit berggebied. En opvallend schoon. Een ideale plek om te wandelen, zwemmen of te relaxen. In elk seizoen.

Lokale naam: Lago di Molveno

Het Molvenomeer is minder bekend dan het Gardameer, Lago di Maggiore en het Comomeer. Maar niet bij de Italianen, die het Molvenomeer al jaren in hun hart hebben gesloten.

De avond valt op het Molvenomeer.
De avond valt op het Molvenomeer. Giorgio Galeotti

Volgens veel Italianen is dit ‘het pareltje’ van de Dolomieten. Het meertje ligt midden in de groep bergen die Brenta worden genoemd. Het water is opvallend blauw door de vele mineralen in het water.

Het meer in volle glorie.
Het meer in volle glorie. fabulousfabs

Een goed vertrekpunt is het 864 meter hoogte gelegen dorpje Molveno dat aan het meer ligt. Vanuit hier kun je veel wandeltochten ondernemen. Ook kun je met de lokale kabelbaan de berg op, al kun je ook te voet of met de auto naar het hoger gelegen Andalò.

Het Molvenomeer.
Het Molvenomeer. Graziano Panfili

Of ga naar Paganella, om daar verder omhoog te gaan met de kabelbaan en stoeltjeslift. Kijk wel geregeld achterom, want het uitzicht op het meer is meer dan de moeite waard.

Corno’s reistips:
Hoe kom ik hier?
Het Molvenomeer ligt op zo’n 1.050 kilometer rijden van Utrecht. Het ligt ten noorden van het drukke Lago di Garda (Gardameer) en ten westen van de stad Trento. De dichtstbijzijnde grote luchthavens zijn Milaan en Venetië. Al kun je ook vliegen op de luchthaven van Verona, dat op zo’n 120 kilometer ligt.
 
Meer informatie: Molvenomeer