Molvenomeer

Al jaren uitgeroepen tot schoonste meer van Italië

Het Molvenomeer is een pareltje in de Dolomieten. Dit is althans de opvatting van vele Italianen. In vergelijking met het Gardameer, Lago di Maggiore en het Comomeer is dit meer minder bekend. Echter, de lokale bevolking heeft het Molvenomeer al geruime tijd in hun hart gesloten. Het bevindt zich in het indrukwekkende Adamello Brenta Natuurpark. Dit zijn de bezienswaardigheden van het Molvenomeer.

Dit meer ligt in het hart van de Dolomieten in Italië. Het is volgens velen het mooiste meer van dit berggebied. En opvallend schoon. Een ideale plek om te wandelen, zwemmen of te relaxen. In elk seizoen. Het meer wordt ook wel Lake Molveno genoemd.

Dolomieten weerspiegelen in het meer

De schoonheid van het Molvenomeer.

Fotografen zijn dol op dit meer. De reden: in het natuurpark Adamello Brenta kun je de Dolomieten gespiegeld zien in het water. Al is dit natuurlijk alleen bij rustig weer. Als het waait zie je alleen rimpels in het water. De lokale naam is Lago di Molveno. Vraag er ter plekke naar als je hier bent.

Locatie van het Molvenomeer

Het meertje ligt midden in de groep bergen die Brenta worden genoemd. Het water is opvallend blauw door de vele mineralen in het water. Een goed vertrekpunt is het 864 meter hoogte gelegen dorpje Molveno dat aan het meer ligt.

Vanuit hier kun je veel wandeltochten ondernemen. Ook kun je met de lokale kabelbaan de berg op, al kun je ook te voet of met de auto naar het hoger gelegen Andalò.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Overnachten bij het Molvenomeer

Het meer is een perfecte locatie om meerdere nachten te verblijven. En je kunt relatief makkelijk en goedkoop aan het meer overnachten, zeker in het voorseizoen en het naseizoen. Rond het Molvenomeer liggen diverse kleine hotels en hostels, maar ook gezellige Bed & Breakfasts met ontbijt bijvoorbeeld. 
Dit zijn de leukste accommodaties in en rond Molveno 

Campings Molvenomeer

Een strand aan het Molvenomeer.

In en rond het meer van Molveno vind je talloze campings. De meesten hebben goede voorzieningen en zelfs plekken aan het water. Een groot van de campings kun je online boeken, zodat je zeker bent een van plek.  
Bekijk de diverse campings

De beroemde kabelbaan van Paganella

De kabelbaan bij het Molvenomeer.

Een leuke excursie is de kabelbaan van Paganella. Je kunt dan omhoog gaan met de kabelbaan en stoeltjeslift. Kijk wel geregeld achterom, want het uitzicht op het meer is meer dan de moeite waard. En deze trip is perfect voor foto’s.

Molvenomeer bezoeken

Je kunt dit meer het gehele jaar bezoeken. Vooral in het voorjaar is het prachtig met nog sneeuw op de bergtoppen. In de zomer wordt het water warm en kun je heerlijk zwemmen, al blijft het fris. In het najaar verkleuren de blaadjes aan de bomen en krijgt het meer een rode tint. In de winter is het hier wit door de sneeuw en kun je vaak genieten van een totaal ander landschap.

Meer artikelen over de Dolomieten