blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Molvenomeer

Al jaren uitgeroepen tot schoonste meer van Italië

Het Molvenomeer, ook wel Lake Molveno genoemd, is het pareltje van de Dolomieten. Dit is althans de mening van veel Italianen. Het meer is minder bekend dan het Gardameer, Lago di Maggiore en het Comomeer. De lokale bewoners hebben het Molvenomeer al jaren geleden in hun hart gesloten. Het ligt in het machtige Adamello Brenta Natuurpark. Dit zijn de bezienswaardigheden van het Molvenomeer.

Dit meer ligt in het hart van de Dolomieten. Het is volgens velen het mooiste meer van dit berggebied. En opvallend schoon. Een ideale plek om te wandelen, zwemmen of te relaxen. In elk seizoen. Dit zijn de bezienswaardigheden van het Molvenomeer. Met daarbij ook enkele tours om te maken.

Een strand aan het Molvenomeer.

Dolomieten spiegelen in het meer

Fotografen zijn dol op dit meer. De reden: in het natuurpark Adamello Brenta kun je de Dolomieten gespiegeld zien in het water. Al is dit natuurlijk alleen bij rustig weer. Als het waait zie je alleen rimpels in het water. De lokale naam is Lago di Molveno. Vraag er ter plekke naar als je hier bent.

De schoonheid van het Molvenomeer.

Locatie van het Molvenomeer

Het meertje ligt midden in de groep bergen die Brenta worden genoemd. Het water is opvallend blauw door de vele mineralen in het water. Een goed vertrekpunt is het 864 meter hoogte gelegen dorpje Molveno dat aan het meer ligt.

Vanuit hier kun je veel wandeltochten ondernemen. Ook kun je met de lokale kabelbaan de berg op, al kun je ook te voet of met de auto naar het hoger gelegen Andalò.

Overnachten bij het Molvenomeer

Het meer is een perfecte locatie om meerdere nachten te verblijven. En je kunt relatief makkelijk en goedkoop aan het meer overnachten, zeker in het voorseizoen en het naseizoen. Rond het Molvenomeer liggen diverse kleine hotels en hostels, maar ook gezellige Bed & Breakfasts met ontbijt bijvoorbeeld. 

Dit zijn de leukste accommodaties in en rond Molveno 

De kabelbaan bij het Molvenomeer.

De beroemde kabelbaan

Of ga naar Paganella, om daar verder omhoog te gaan met de kabelbaan en stoeltjeslift. Kijk wel geregeld achterom, want het uitzicht op het meer is meer dan de moeite waard. En deze excursie is perfect voor foto’s.

Molvenomeer bezoeken

Je kunt dit meer het gehele jaar bezoeken. Zeker in het voorjaar is hier fraai met nog sneeuw op de bergtoppen. In de zomer warmt het water op en kun je lekker zwemmen, al blijft het fris. In het najaar verkleuren de blaadjes aan de bomen en krijgt het meer een rode tint. In de winter is het hier wit en kun je vaak genieten van een sneeuwlandschap.

alle 62 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen