Zwevende infinity pool in de Dolomieten

Dit zwembad in de Italiaanse bergen laat je zweven

Hotel Hubertus in het plaatsje Geiselsberg in de Dolomieten heeft een unieke infinity pool. Dit is een zwembad waar het water tot aan de horizon loopt. Naast dat je eindeloos ver over het water kunt kijken, heeft het ook een glazen plaat op de bodem. Waardoor het lijkt alsof je vliegt en zwemt tegelijk. 

Vanuit dit unieke zwembad kun je goed het omliggende landschap bekijken. Het is alsof je zwemt in het landschap om je heen. De afgelopen jaren zijn op diverse plekken op de wereld dit soort zwembaden verschenen. Ze zijn erg populair op sociale media als Tiktok en Instagram. En terecht, want dit zwembad is ongekend fraai.

De Infinity Pool van de Dolomieten

Het zwembad zweeft zo’n twaalf meter boven de grond. De architecten willen de zwemmers het gevoel geven dat ze kunnen vliegen tussen de bergen van de provincie Zuid-Tirol. De ontwerpers noemen het zelf een Sky Pool, wat ook wel een passende naam is. En ja, dit zwembad wil ik zeker weleens proberen. Jij?

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Het zwembad bezoeken

Ook overnachten in het hotel?

Door het zwembad is het hotel een stuk populairder geworden. Het aantal boekingen is toegenomen, al kun je nog steeds eenvoudig online een kamer boeken. Dan kun je zelf ervaren hoe het uitzicht is vanuit het zwembad.  
Boek een kamer bij Hotel Hubertus

Meer artikelen over de Dolomieten