Trevi Fontein

Mooiste fontein ter wereld?

De Trevi Fontein is overbekend. En als je naar Rome gaat, moet je deze fontein eigenlijk wel bezoeken. Maar doe het slim, zodat je deze attractie in optima forma ziet. De lokale naam is Fontana di Trevi, wat je zult merken als je hier rond loopt. dit zijn de beste tips ovor je bezoek aan de Trevi Fontein.


De geschiedenis van de Trevi Fontein is bijzonder. Deze uitbundige fontein is in 1762 door architect Nicola Salvi gebouwd in barok-stijl. Hij deed dit slechts op basis van een tekening van Gian Lorenzo Bernini. Bernini heeft ook het Sint-Pieterplein ontworpen. En had een bijzondere fontein in gedachten, al had hij het plan nooit echt uitgewerkt.

Beste tijd om Trevi Fontein te bezoeken

De Trevi Fontein bij zonsopgang.

De Trevi Fontein is misschien wel de bekendste fontein ter wereld. Die erg populair is. En ja, het kan hier druk worden. Maar bijvoorbeeld in de vroege ochtend niet. Dan kun je de schoonheid van de fontein goed zien.

Haal een verse Italiaanse koffie in een van de lokale koffietentjes en loop naar de fontein. En geniet. Ik ging er ook heen in de vroege ochtend. En besefte toen pas hoe mooi hij is.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Het geluk van de Trevi Fontein

Het is overbekend, wie over zijn schouder een muntje gooit in de Trevi Fontein zal ‘ooit’ nog eens terug komen in Rome. Al zijn er verhalen bekend dat je dan ‘eeuwig geluk’ zult hebben. 

Wie graag een ‘andere’ foto wil maken van deze wereldberoemde fontein, kan proberen de mensen die de muntjes gooien op de foto te krijgen met het water op de achtergrond.

Overnachten in Rome

Voor je stedentrip is het slim om vroeg je hotel, hostel of bed & breakfast te boeken. Er zijn er genoeg te vinden in of rond het centrum. En als je vroeg boekt zijn ze vaak goedkoper. Hoe later je boekt, hoe hoger de prijzen over het algemeen. Dit geldt zeker voor het hoogseizoen.

Dit zijn de leukste accommodaties in Rome

Hoe kom ik bij de Trevi Fontein?

De fontein ligt aan het Piazza di Trevi. Je ziet hem ineens opduiken als je de hoek om komt. De fontein ligt pal tussen de woonhuizen in, al lijkt het op foto's vaak anders.

Meer artikelen over Rome