Waarom moet ik hier heen?

De Trevi Fontein is misschien wel de bekendste fontein ter wereld. Die erg populair is, maar bijvoorbeeld in de vroege ochtend niet. Dan kun je de schoonheid van de fontein goed zien.

De Trevi Fontein is overbekend. En als je naar Rome gaat, moet je deze fontein eigenlijk wel bezoeken. De lokale naam is Fontana di Trevi, wat je ziet als je hier rond loopt.

De geschiedenis van de Trevi Fontein is bijzonder. Deze uitbundige fontein is in 1762 door architect Nicola Salvi gebouwd in barok-stijl. Hij deed dit slechts op basis van een tekening van Gian Lorenzo Bernini. Bernini heeft ook het Sint-Pieterplein ontworpen. En had een bijzondere fontein in gedachten, al had hij het plan nooit echt uitgewerkt.

Het geluk van de Trevi Fontein:

Het is overbekend, wie over zijn schouder een muntje gooit in de Trevi Fontein zal ‘ooit’ nog eens terug komen in Rome. Al zijn er verhalen bekend dat je dan ‘eeuwig geluk’ zult hebben.

Wie graag een ‘andere’ foto wil maken van deze wereldberoemde fontein, kan proberen de mensen die de muntjes gooien op de foto te krijgen met het water op de achtergrond.

Hoe kom ik bij de Trevi Fontein?

De fontein ligt aan het Piazza di Trevi. En ja, het kan hier druk worden. Probeer het anders in de vroege ochtend, als de stad langzaam ontwaakt. Haal een verse Italiaanse koffie in een van de lokale koffietentjes en loop naar de fontein. En geniet.

Corno’s reistips:

Rome kan het gehele jaar worden bezocht. In de zomermaanden (juli tot en met half september) is het topdrukte, waardoor bij de diverse attracties lange wachtrijen kunnen staan. Ook in het voorjaar kan dit al gebeuren, zeker in de weekenden.

Wie veel wil zien en bezoeken, kan het beste in oktober of maart/april gaan. En ga vroeg in de ochtend naar de meest populaire attracties en doe de ‘minder populaire’ in de middag. Behalve bij de Vaticaanse musea, waar het in de middag rustiger is. Neem wel genoeg tijd om de vele kunst in de musea te bekijken.