Waarom moet ik hier heen?

Jigokudani Snow Monkey Park is beroemd geworden door Japanse makaken die in de winter de warmwaterbronnen opzoeken om te rusten. De dieren lijken echt te genieten van het warme water.

Het is inmiddels redelijk bekend in de wereld. In Japan hebben makaken geleerd dat de warmwaterbronnen een goede manier om de koude winter door te komen. Dus klimmen ze tussen december en maart massaal in de diverse baden. Tot genoegen van de toeristen. De dieren zijn nu zelfs te zien op een webcam.

De BBC maakte een video over deze bijzondere dieren. Let op hoe ze op hun gemak in het water gaan zitten en dan hun ogen sluiten. Ze zijn echt aan het genieten van de warmte.

Video apen heetwaterbronnen in Japan

Japanse makaken leven in de bergen van Japan. De dieren zijn de koude winters zeker wel gewend. Maar ze zijn slim. In de jaren zestig ontdekken enkele dieren in de buurt van het stadje Onsen het warme water dat op sommige plekken tevoorschijn kwam.

En ze stapten er in, net zoals veel lokale bewoners dat deden. Inmiddels hebben ze een eigen ‘bad’. En zijn dieren al jaren populair op het internet. De afgelopen jaren reizen ook meer toeristen af naar het kleine park om zich te vergapen aan de apen.

En, hebben de dieren in Jigokudani Monkey Park een eigen webcam, die elke drie minuten een nieuw beeld laat zien. Het tijdverschil met Japan is 6 uur in de winter. Het is bij de apen zes uur later.

De beste tijd om te kijken is dus in de late avond of vroege ochtend. Overigens zijn er altijd nog foto’s te zien van de afgelopen dag. Klik in de linkernavigatie op de nummertjes en er verschijnt een foto.

Webcam:

Vooral leuk in de winter.
Webcam Jigokudani Monkey Park

Hoe kom ik er?

Het park ligt bij Yamanouchi in het Shimotakai District in de Nagano Prefectuur.

Meer informatie: en.jigokudani-yaenkoen.co.jp

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Japan, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.