Waarom moet ik hier heen?

Wie ooit groepen dieren vanuit de lucht wil zien, moet in de Masai Mara in een heteluchtballon stappen. Vroeg in de ochtend kies je het luchtruim en zie je de savanne wakker worden. Met ongekende uitzichten.

Een ballonvaart in de Masai Mara. Kun jij je iets mooiers voorstellen? En ja, het is heel erg duur, maar je gaat die tocht echt nooit vergeten. Het zien van de Afrikaanse savanne met al zijn wilde dieren is een unieke belevenis.

Hoe ziet de ballonvaart excursie in de Masai Mara er uit?

Vroeg in de ochtend word je opgehaald bij je accommodatie. Je wordt naar de vertrekplek gereden, waar de luchtballon wordt gevuld met warme lucht. Je krijgt koffie met koek en hoort alles over de vlucht. Dan moet je instappen en gaan de trossen los. Al snel maak je hoogte en zie je het landschap steeds groter worden.

Je spot al snel her en der dieren. Met name zebra’s, gnoes, impala’s en olifanten worden veel gezien. Al heb je natuurlijk ook kans op buffels, giraffes en talloze andere dieren. De kapitein stuurt de ballon niet te hoog, maar wel hoog genoeg om de dieren niet te verstoren.

Na de vlucht en landing krijg je een glas champagne (op de goede afloop) en te toosten op de behouden vlucht. Ook een ontbijt is mogelijk. En ja, dit is een van de allerbeste excursies in Afrika. En zijn geld waard.

Ballonvaart in de Masai Mara
Zo ziet de ballonvaart in de Masai Mara er uit.

Tijdens de migratie

De ultieme kick is om een ballonvaart te doen tijdens de migratie, maar hou rekening met (extra) stevige prijzen. Maak veel foto’s. Als de zon op komt, let dan op de schaduwen van de ballon en de beesten. Het geeft het geheel een extra dimensie.

Meer informatie: Ballonvaarten in Masai Mara National Reserve

Corno’s reistips:

Een reis door Kenia kun je zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

LuchtballonSafari