Onder liefhebbers van dieren is Giraffe Manor in Kenia al een begrip. In dit luxueuze hotel net buiten Nairobi kun je iets bijzonders meemaken: ontbijten met deze wonderlijke dieren. Waarbij ze hun lange nek door het raam steken. Kijk maar.

The Giraffe Manor bestaat al een tijdje, het werd in 1932 geopend. En hier is goed te zien zien hoe de mens de afgelopen decennia heeft gekeken naar dit deel van Afrika. Tot en met 1974 was het een Schotse jachtlodge, gebouwd door David Duncan van de “Macintosh Toffee” familie.

In 1974 ging de kleinzoon van een Schotse graaf, Jock Leslie Melville, hier wonen, samen met zijn Amerikaanse vrouw Betty. Ze gooiden het roer radicaal om en maakten er een opvangcentrum van. De Rothschild Giraffe (een ondersoort van de giraf) zit in de verdrukking door de toenemende bebouwing en infrastructuur.

Jock en Betty haalden in de problemen geraakte dieren naar het landgoed. Op dit moment lopen er meer dan tien giraffes rond. En ze zijn inmiddels aan mensen gewend geraakt.

Meer informatie: www.thesafaricollection.com/properties/giraffe-manor