Waarom moet ik hier heen?

Giraffe Manor is een bijzonder hotel. Het is tevens een opvangcentrum voor giraffes, die gewoon op het terrein rond lopen. En ze willen graag met je ontbijten. En lunchen, maar ook dineren. Een ultieme beleving.

Giraffe Manor in Kenia is onder liefhebbers van dieren al lang een begrip. In dit luxueuze hotel net buiten Nairobi kun je iets bijzonders meemaken. Je kunt hier ontbijten met een wonderlijke dier; de giraf. Waarbij ze hun lange nek door het raam steken. Kijk maar.

Giraffe manor overnachten

The Giraffe Manor bestaat al een tijdje, het werd in 1932 geopend. En hier is goed te zien zien hoe de mens de afgelopen decennia heeft gekeken naar dit deel van Afrika. Tot en met 1974 was het een Schotse jachtlodge, gebouwd door David Duncan van de “Macintosh Toffee” familie.

Giraffe-manor ontbijt

Het ontstaan van Giraffe Manor

In 1974 ging de kleinzoon van een Schotse graaf, Jock Leslie Melville, hier wonen, samen met zijn Amerikaanse vrouw Betty. Ze gooiden het roer radicaal om en maakten er een opvangcentrum van. De Rothschild Giraffe (een ondersoort van de giraf) zit in de verdrukking door de toenemende bebouwing en infrastructuur in Afrika. Waardoor de dieren in aantal hard achteruit gaan. Daarnaast zijn ze makkelijk te bejagen. De dieren zijn opvallend langzaam, al kunnen ze rennen.

Giraffe manor waar

Jock en Betty haalden in de problemen geraakte dieren naar het landgoed. Op dit moment lopen er meer dan tien giraffes rond. En ze zijn inmiddels dus aan mensen gewend geraakt. Zodat jij hier op je gemak kunt rond lopen.

Bekijk de video van Giraffe Manor

Meer informatie: www.thesafaricollection.com/properties/giraffe-manor

Corno’s reistips:

Een reis door Kenia kun je zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Safari