Plitvice Meren: Zo mooi is de winter met sneeuw en ijs

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Zie Plitvice in de winter met sneeuw

In de winter veranderen de watervallen in Kroatië in een winter wonderland

De meren van Plitvice liggen in de winter vol met sneeuw en ijs. En dat is ongekend mooi. Dus ook in de maanden januari en februari kun je Plitvice meren goed bezoeken. Plitvice is het oudste nationaal park van Kroatië.

Je verwacht het misschien niet, maar ook in Kroatië kunnen de temperaturen in de winter onder nul duiken. Wat ook geregeld in de winter gebeurt, al is het moment wat lastig te voorspellen.

Plitvice is vooral bekend van de 90 watervallen en 16 meren, maar dan in het voorjaar, de zomer of de herfst. Wat weinigen weten is dat Plitvice in de winter verandert in een witte wereld. Niet de gehele winter, maar vaak wel meerdere weken per jaar.

Plitvice met sneeuw.

Tientallen watervallen bevriezen

Door de kou bevriezen in Plitvice soms de tientallen watervallen (gedeeltelijk). Veel van de meren zitten vol met ijs. Het gevolg is dat dit park totaal verandert.

En af en toe valt er sneeuw. Ik was hier recent in de zomer. Wat een heel ander beeld geeft. Kijk maar hoe mooi Plitvice is in de rest van het seizoen; dus in het voorjaar, zomer en herfst.

Een van de wandelpaden in Plitvice in de winter.

Het park is (bijna) de gehele winter toegankelijk, waardoor je dit fenomeen kunt beleven. Hou er wel rekening mee dat de voorzieningen minder zijn in de winter. 

Ligt er sneeuw of niet?

Het is handig voorafgaande aan je reis de website van het park te checken voor de laatste informatie. Je kunt daar onder meer zien welk weer het is. De luchthaven van Zadar is het dichtstbij, op zo’n 130 km.

Meer informatie: www.np-plitvicka-jezera.hr

Boek een excursie online

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Kroatië

Lees mijn Tips

alle 13 artikelen over Kroatië

Bekijk alle artikelen