Skeleton Coast in Namibië: 5 Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Skeleton Coast

Ontdek de wonderlijke scheepswrakken in de duinen

The Skeleton Coast in Namibië is uniek. Hier gaat de woestijn over in de zee. Met een bijzonder klimaat tot gevolg. Het is een uniek landschap. Waar je her en der schepen zit liggen in het zand.

Scheepswrakken

De naam betekent Geraamtekust, wat komt van de veel schepen die hier zijn vergaan. Waarvan sommigen inmiddels ver in het binnenland liggen. Dan kun je goed zien hoe de wind hier de baas is.

Opmerkelijk genoeg liggen sommige scheepswrakken diep in de zandduinen. Veel schepen zijn hier vergaan in de verraderlijke mist en de rotsen her en der.

Meest verlaten stuk van Namibië

Dit immense gebied in het noordwesten van Namibië behoort tot de meest verlaten plekken in Afrika. Een rondreis hier is een echt avontuur.

Mobiele safari

Al kan het wel met mobiele safari’s bijvoorbeeld. Dan reis je met jeeps en zet je aan het einde van de dag je tent op. En maakt een kok eten voor je klaar. Terwijl jij je verbaast over de uitgestorven ruimte om je heen.

In de avond zul je de vele sterren aan de hemel zien. Daarnaast laat de Melkweg zich hier vaak zien. In een ongekende helderhied. 

Dieren in de Skeleton Coast

In deze grote zandbak leven opvallend veel wilde dieren. Denk aan bruine hyena’s, vossen en duizenden zeeleeuwen. Maar nog veel meer. 

Combinatie met Sossusvlei en Deadvlei

De reis is goed te combineren met de meer populaire gebieden als Sossusvlei en Deadvlei. De beste tips is om de tijd te nemen als je dit deel van Namibië bezoekt. De landschappen zijn ruig en immens. Voorkom dat je alleen maar aan het reizen bent. 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Namibië

Lees mijn Tips

alle 18 artikelen over Namibië

Bekijk alle artikelen