Waarom moet ik hier heen?

De Skeleton Coast heeft die naam gekregen door de vele scheepswrakken die hier liggen. Diverse daarvan liggen in de zandduinen. Veel schepen zijn hier vergaan in de verraderlijke mist en de rotsen her en der.

The Skeleton Coast in Namibië is uniek. Hier gaat de woestijn over in de zee. Met een bijzonder klimaat tot gevolg. De naam betekent Geraamtekust, wat komt van de veel schepen die hier zijn vergaan. Waarvan sommigen inmiddels ver in het binnenland liggen. Dan kun je goed zien hoe de wind hier de baas is.

Dit immense gebied in het noordwesten van Namibië behoort tot de meest verlaten plekken in Afrika. Een rondreis hier is een echt avontuur. Al kan het wel met mobiele safari’s bijvoorbeeld. Dan reis je met jeeps en zet je aan het einde van de dag je tent op. En maakt een kok eten voor je klaar. Terwijl jij je verbaast over de uitgestorven ruimte om je heen.

In deze grote zandbak leven opvallend veel wilde dieren. Denk aan bruine hyena’s, vossen en duizenden zeeleeuwen. Maar nog veel meer. De reis is goed te combineren met de meer populaire gebieden als Sossusvlei en Deadvlei.

Corno’s reistips:

Een reis door Namibië kan eenvoudig worden gecombineerd met een bezoek aan Zuid-Afrika of Botswana. Maar Namibië heeft meer dan genoeg te bieden voor een rondreis van meerdere weken.