Waarom moet ik hier heen?

Bunkers horen bij het Nederlands landschap. En dus ken je ze waarschijnlijk al sinds je jeugd. Op school leerde ik over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Recent hoorde ik pas over Bunker 599. Deze ligt langs de A2 en is net even anders, kijk maar.

Bunker 599 behoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit was een historische verdedigingslinie die van 1815 tot 1940 alles tussen Muiden, Utrecht, Vreeswijk en Gorinchem verdedigde. Door het gebied simpelweg onder water te laten lopen. De bunkers werden gebouwd om het gebied te verdedigen.

In 2010 werd Bunker 599 onder handen genomen door architectenbureau RAAAF en Atelier de Lyon. Hij werd doormidden gezaagd en is inmiddels een heus kunstobject.

Bekijk de foto’s van Bunker 599

Bunker door midden gezaagd
Zo ziet de door midden gezaagde bunker er uit. RAAAF
Bunker bij Vianen.
De bunker bij Vianen is bijzonder. RAAAF

Locatie van Bunker 599

Dit kunstobject is populair op het internet. Jij kunt de bunker bezoeken; hij ligt aan de Diefdijk vlakbij de A2 tussen Vianen en Culemborg in Gelderland. En is vrij toegankelijk.

Wil jij op vakantie in Nederland?
We genieten nu meer en meer van ons eigen land. Wil jij lekker weg in een vakantiehuisje? Een vakantiepark? Of een huisje in de natuur? Er zijn mogelijkheden te over.


Ik heb diverse websites verzameld waar je nu al je dagje uit, weekendje weg of zelfs zomervakantie kunt boeken.