Overnachten in een luxe vliegtuig bij Teuge

Op de luchthaven is een oud vliegtuig supermodern in gericht

Overnachten in een vliegtuig op het vliegveld Teuge. Het is een heerlijke plek om te overnachten. Je slaap in de staart van het vliegtuig, dat volledig is omgebouwd. Net als de rest van het maar liefst 40 meter lange vliegtuig.

Overnachten op een bijzondere plek is populair. En dit is er een, op het bekende vliegveld van Teuge in Nederland. Een oud regeringsvliegtuig is omgebouwd tot luxe slaapplek. Met jacuzzi en sauna. En nog veel meer.

Bijzondere overnachting in een vliegtuig

Het idee komt van Ben Thijssen die in Teuge woont. Een aantal jaren geleden overnachtte hij in een tramsuite in de Controversy Tram Inn in Hoogwoud. Hij vond het gaaf en realiseerde dat het slapen in een vliegtuig in Nederland nog niet bestond. In Duitsland vond hij een oud Duits regeringstoestel dat dienst deed als restaurant. 

Thijssen kocht het en bouwde het drastisch om. Behalve de cockpit, die liet hij zo goed als intact. In 2009 opende de eerste vliegtuigsuite zijn deuren. Op een Nederlands vliegveld nog wel. Het vliegtuig is 40 meter lang en heeft alle faciliteiten. Waaronder een bad, maar ook een sauna en jacuzzi. Alsook luxe banken en een eetruimte. 

Je hebt uitzicht over de start- en landingsbaan van vliegbasis Teuge. En je kunt eenvoudig een overnachting combineren met een vliegles op Teuge, een tochtje met een vliegtuig of parachute springen. Wat hier heel populair is. Al met al een bijzondere ervaring toch?

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Bekijk foto's van het vliegtuig

Je kunt eenvoudig online reserveren

Een nacht is niet goedkoop, maar wel bijzonder. De prijs is inclusief een uitgebreid ontbijt met veel verse waren. Bekijk dan het Vliegtuighotel.

Het adres

Het vliegtuig staat bij Teuge in de provincie Gelderland. De straat is De Zanden 61b, 7395 PA Teuge

Meer artikelen over Gelderland