Waarom moet ik dit doen?

Poon Hill heeft een hoogte van 3.210 meter en je kunt er adembenemende zonsopkomsten en zonsondergangen zien. Er worden verschillende trektochten naar Poon Hill aangeboden voor beginners en bijvoorbeeld ook gezinnen met kinderen.

De trekking naar Poon Hill in Nepal is een van de meest beroemde in de Himalaya. Poon Hill is een berg van zo’n 3.200 meter hoogte. De trekking naar de top van deze berg is middelzwaar te noemen en ideaal voor beginners. In 4 tot 7 dagen wandel je in eenvoudige en soms wat pittigere etappes naar de top van de berg.

De trekking naar Poon Hill.
De trekking naar Poon Hill. Corno van den Berg

Hoe ziet de trekking naar Poon Hill er uit?

De start is in Nayapul op een hoogte van 1.010 meter, een dorp dat eenvoudig met de auto is te bereiken. Daarna kun je een rondje lopen; met de klok mee of andersom. Aan jou de keus.

Het dorp Ghorepani vlakbij Poon Hill.
Het dorp Ghorepani vlakbij Poon Hill. Corno van den Berg

Tijdens de trektocht overnacht je in zogenaamde Tea Houses (die vaak lodges worden genoemd), dit zijn trekkers locaties die allemaal eenzelfde format hanteren. Op het menu staan zowel lokale gerechten als ook westerse gerechten.

De bedden in de slaapkamers zijn simpel en variëren van goed tot middelmatig. Ik heb alle soorten gehad, maar was over het algemeen zeer te spreken. Met name over de vriendelijke bevolking. ook al hebben ze weinig, ze gunnen het je van harte.

Tijdens de tocht kom je langs diepe valleien, prachtige watervallen, bossen, warmwaterbronnen en de meest idyllische dorpjes. Afhankelijk van het seizoen kun je ook sneeuw tegen komen.

Corno’s reistips:

Een trektocht naar Poon Hill is een must voor je bezoek aan Nepal. Je kunt dit goed zelf organiseren vanuit Nederland. Uiteraard kun je ook een georganiseerde trektocht kiezen. Bereid je goed voor: neem voldoende Nepalese roepie en de nodige kleding mee.

De trektocht voert je door landbouwgebieden, bossen, langs steile kliffen en smalle wandelpaden. Gemiddeld loop je zo’n 5 uur per dag onder begeleiding van een ervaren gids en dragers.

de route van de Poon Hill trekking
de route van de Poon Hill trekking.

Om uiteindelijk bij Poon Hill op een hoogte van 3.210 meter te genieten van een pure zonsopkomst. Ter plekke kun je koffie en thee (en koekjes) kopen.

Poon Hill; een bijzonder uitzichtpunt op de beroemde Annapurna.
Poon Hill; een bijzonder uitzichtpunt op de beroemde Annapurna. Corno van den Berg

Je hebt een weids uitzicht op het omringende gebergte met waaronder de heiligste berg van Nepal; de Machapuchare. Een heerlijk hoogtepunt van de trip.

Meer informatie: www.poonhilltrekking.com

Ik ben zelf vlak voor de aardbeving in 2015 naar Nepal geweest en heb onder andere de trekking naar Poon Hill gedaan. Lees hier mijn ervaringen.

Nepal: Meerdaagse trekking in de Himalaya

Als toerist kun jij de mensen in Nepal helpen. Simpelweg door er naar toe reizen. Ik doe de schoenen aan en ga op pad.

Reisverhaal
Meerdaagse trektocht Nepal

De recente aardbevingen zorgden voor veel ellende. De mensen in het land hebben nog steeds hulp nodig. Ik maak een rondreis, onder meer naar de Himalaya. Om unieke trektochten te maken. In een landschap waar je je erg klein bij voelt. En om de...

BergenTrekking