Kajakken in Milford Sound

Actieve manier om deze unieke fjorden te leren kennen

Een kajaktocht in het wereldberoemde Milford Sound is uniek. Ik ging met een gids op pad en ontmoette meerdere dieren. En zag watervallen in de ruige bergen van het Fiordland National Park

Dit natuurgebied heeft een heerlijk landschap dat je op diverse manieren kunt verkennen. Natuurlijk te voet, maar ook per kajak. Waarbij je de fjorden ziet vanaf het wateroppervlak.

Wie het Fiordland Nationaal Park echt wil ervaren moet in een kajak stappen. En rustig door de fjorden peddelen. Waarbij je onderweg allerlei dieren kunt tegen komen. Van pinguïns en zeeberen tot dolfijnen.

Mijn gids bij het kajakken in Milford Sound. ©Corno van den Berg

Hoe ziet de excursie er uit?

Onder leiding van een gids ga je op pad. Je krijgt een kajak toegewezen, waarna je uitleg krijgt over de tour. Belangrijk is dat je goede regenkleding bij je hebt. Want het kan plotseling gaan regenen hier. 

De route hangt af van de wind bijvoorbeeld. Maar je krijgt een goed deel te zien van Milford Sound. Dit deel is lekker ruig, met ongekende vergezichten. 

Zeeleeuwen in Milford Sound.

En als dat nog niet genoeg is kom je hoogstwaarschijnlijk ook wel dieren tegen. Zoals nieuwsgierige pinguïns (die komen geregeld heel dichtbij) of hongerige zeeberen. Maar ook dolfijnen laten zich soms zien.

Kajaktochten duren vaak enkele uren, al kun je ook dagen op pad. Jij kunt kiezen. Vraag ter plekke in bijvoorbeeld Te Anau naar de mogelijkheden. 

Milford Sound of Doubtful Sound?

De kajaktocht kan zowel in Milford Sound, maar ook in het veel rustigere Doubtful Sound. Kies zelf maar waar je het water op wilt. Je zult er sowieso geen spijt van krijgen.

alle 17 artikelen over Nieuw-Zeeland

Bekijk alle artikelen