Zie de glimwormen van Waitomo

Deze grot is sprookjesachtig mooi door unieke dieren

De glimwormen van Waitomo in Nieuw-Zeeland zijn wereldberoemd. Stel je voor; kleine dieren die licht geven in het donker. Althans af en toe. Maar omdat er zoveel zijn lijkt het een heuse lichtshow. Dit is de wonderlijke wereld van de glimworm. Een natuurspektakel dat extreem goed is te zien in de grotten van Waitomo.

Heb jij weleens glimwormen in een grot gezien? Een uniek lichtspektakel dat er uitziet als een sprookje. Een machtige lichtshow van moeder natuur. Waarbij Waitomo een van de beste plekken is om het te zien.

Overigens zijn glimwormen geen wormen, maar larven van een speciaal soort kevers. Die hun leven doorbrengen in grotten. Deze dieren kunnen licht produceren via speciale organen in hun achterlijf. Dat vooral wordt gebruikt om partners te vinden voor bij de voortplanting. 

Excursie met rondleiding glimwormen in Waitomo

Met een gids ga je op pad in een bootje. Het licht gaat vanzelf uit, waarna je pas het magische van Waitomo ziet. Overal flikkeren piepkleine lampjes. Van dieren welteverstaan. Je zult verbaasd zijn over dit natuurschoon.

Foto’s maken van glimwormen

Het is erg lastig om foto’s te maken van de dieren. Tijdens de tour is het opvallend donker, waardoor je camera te weinig licht krijgt. En foto al snel bewogen is. Of er helemaal niets te zien is. Tijdens de tour worden er professionele foto’s gemaakt. Deze kun je kopen. Al is het wel wat nep, maar het is wel een mooie herinnering aan de excursie.

Waar liggen de Waitomo Caves?

Waitomo ligt op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Het ligt op zo’n 120 kilometer van Auckland en is zeer goed bereikbaar. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden voor een tour. Al kun je in het hoogseizoen beter online alvast tickets kopen. Dan voorkom je teleurstelling.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Nieuw-Zeeland

Lees mijn Tips

alle 17 artikelen over Nieuw-Zeeland

Bekijk alle artikelen