Fox Gletsjer

Gletsjer in Nieuw-Zeeland met opvallend blauw ijs

De Fox Gletsjer heeft een van de meest bijzondere excursies in Nieuw-Zeeland. Het is een van de makkelijkst te bereiken ijsmassa’s ter wereld. En dus kun je hier eenvoudig het fraaie van Fox Gletsjer beleven. Met diverse bezienswaardigheden. Ik heb de Fox Gletsjer bezocht en er diverse tours gedaan. Ik snap dat het een van de grote attracties van Nieuw-Zeeland is.

De gletsjer is 13 km lang en het ijs maakt een hoogtereis van maar liefst 2600 meter. Volgens metingen groeide de ijsmassa van 1985 tot 2009. In 2006 groeide hij meer dan een meter per week. De laatste jaren trekt hij zich snel terug, net als veel andere gletsjers op aarde. De Fox Gletsjer kreeg zijn naam in 1872 na een bezoek van de toenmalige minister-president van Nieuw-Zeeland, William Fox.

De Fox Gletsjer van een afstand.

Wandelen op Fox Gletsjer

Je kunt op de Fox Glacier, zoals hij in het Engels heet, wandelen. Waarbij je dan op het ijs loopt. Deze tour gaat onder leiding van een gids. Je krijgt speciale ijzers voor onder je schoenen. Dit om te voorkomen dat je uitglijdt. 

De wandeling over het ijs voert langs opvallend steile pieken. En opvallend blauw ijs, wat eeuwenoud is. Ik waande me in een sprookjeslandschap. Deze excursie levert ongekend mooie foto’s op, zelfs bij slecht weer.

Helikopter vliegen boven Fox Gletsjer

Met de helikopter de Fox Gletsjer op.

Je kunt ook met een helikopter de Fox Gletsjer en de omgeving verkennen. Dan pas zie je hoe groot het is, alsook hoe erg de gletsjer zich terug trekt. Je maakt een landing op het ijs, zodat je kunt zien hoe mooi het is.

alle 17 artikelen over Nieuw-Zeeland

Bekijk alle artikelen