Redwoods Treewalk Rotorua

Dit is het langste verhoogde wandelpad ter wereld

Redwoods Treewalk Rotorua is een uniek wandelpad in Nieuw-Zeeland. Het is een pad door 115 jaar oude kustmammoetbomen in het majestueuze Redwood Forest. Het pad via 22 burgen over een totale lengte van 533 meter. In de avond worden de bomen op artistieke wijze verlicht. Het geeft goed de mystieke kracht van Nieuw-Zeeland aan.

Als je de oerbossen van Nieuw-Zeeland wilt ontdekken is de Redwoods Treewalk Rotorua iets voor jou. Je kunt het zowel overdag als in de avond bezoeken. Wanneer het heel anders is.

Redwoods was al bekend bij de liefhebbers van oerbossen. Sinds kort heeft dit bos een nieuwe attractie; een wandelpad door de bomen via 22 burgen. Op zo’n 25 meter hoogte, zodat je goed kunt zien hoe machtig dit bos is. Het pad heeft een totale lengte van 533 meter.

In de avond is het totaal anders

De Nieuw-Zeelandse designer David Trubridge zag het pad overdag, maar was vooral benieuwd hoe het er ’s nachts uit zag. Hij hing dertig enorme houten lantaarns van ruim twee meter op en plaatste veertig gekleurde spotjes verlichten.

De Redwoods Treewalk Rotorua in Nieuw-Zeeland. ©ZCHE

Hierdoor kunnen bezoekers nu ook ’s avonds laat door het machtige bos lopen. Met zachte kleuren, maar ook met felle kleuren. Het is een kleurenspektakel waar de meeste bezoekers lyrisch over zijn.

Hoe kom ik er?

De Redwoods Treewalk ligt net buiten Rotorua. Je kunt het pad de gehele dag bezoeken, maar het mooiste is in de avond. De verlichting brandt in de zomer tot tien uur ’s avonds en in de winter tot acht uur.

alle 17 artikelen over Nieuw-Zeeland

Bekijk alle artikelen