Te Anau

Stadje dat als uitvalsbasis voor het beroemde Milford Sound geldt

Te Anua is de poort naar Milford Sound. In een omgeving waar je u tegen zegt. Het stadje ligt aan Lake Anau, een rustgevend meer. Maar bij het stadje liggen ook de beroemde Te Anua Glowworm Caves. En het is beginpunt van talloze beroemde wandelingen.

Het dorpje is klein en laat zien hoe Nieuw-Zeelanders dit soort natuurwonderen graag zien. Dus is het niet grootschalig, maar het toerisme wordt beheerst. Ook al is het stadje de uitvalsbasis voor Milford Sound.

Het stadje Te Anau is voor veel toeristen slechts een stop. Maar het ligt idyllisch aan het fraaie Lake Te Anau. En het heeft grotten met glimwormen.

Wandelen bij Te Anau

Het wordt de wandelhoofdstad van de wereld genoemd. Dit omdat het de toegangspoort is voor bekende wandelingen. Denk aan de Milford Track, maar ook de Routeburn Track en de Kepler Track. 

Maar, je hebt hier ook dagtochten die je kunt lopen. En die staan zeer hoog aangeschreven. Zo kun je langs het Te Anaumeer lopen wat zeer de moeite waard is. 

Wandelen langs Lake Te Anau.

Te Anua Glimwormen

In grotten bij Te Anau kun je glimwormen zien. Deze wonderlijke dieren geven licht in het donker. De Te Anau Glowworm Caves liggen langs de oevers van Lake Te Anau. Je kunt hier op excursie met een gids, zodat je alles leert over de wonderlijke dieren.

Van Te Anua naar Milford

Vanaf Te Anua is het nog 2,5 uur rijden naar Milford, via een extreem fraaie route. Deze kun je met eigen auto doen, maar ook met het openbaar vervoer. Neem de tijd voor deze route, hij is zeer de moeite waard.

alle 17 artikelen over Nieuw-Zeeland

Bekijk alle artikelen