103-jarige vrouw wordt Junior Ranger bij de Grand Canyon

Dit is een heerlijk en vooral hartverwarmend verhaal. Maak kennis met Rose Torphy. Deze vrouw is 103 jaar oud en is deze week Junior Ranger bij de wereldberoemde Grand Canyon in de Verenigde Staten geworden.

Daarmee is ze de oudste Junior Ranger ooit in het natuurpark. Maar ze dus ook 3 jaar ouder dan het Nationaal Park zelf, dat dit jaar 100 jaar bestaat.

Rose is van oorsprong Belgische; haar ouders emigreerden meer dan 100 jaar geleden uit België. Als kind was ze al een natuurliefhebber en reisde de halve wereld af.

Ze was in 1985 in de Grand Canyon en de immense kloof maakte een diepe indruk op haar. Ze liep daar destijds volop genietend rond, met haar inmiddels overleden man Ralph.

Samen met haar dochter

Een van haar kleinkinderen werkt in het Grand Canyon Nationaal Park en hoorde al die verhalen van Rose. Samen met dochter Cheri reisde ze af naar de Grand Canyon. Rose zit inmiddels in een rolstoel, maar genoot nog steeds met volle teugen. 

In het bezoekerscentrum hoorde ze dat er een Junior Ranger-programma is. Waarbij je als vrijwilliger helpt om het park te beschermen en andere mensen voor te lichten over de schoonheid van het park. Iets wat Rose al met veel passie deed. En nu dus officieel als Junior Ranger.

Bekijk hoe ze werd ingezworen als Junior Ranger: