In de toekomst kun je slapen in het vrachtruim van een vliegtuig

Airbus heeft een opvallend nieuw concept bedacht. In samenwerking met Zodiac Aerospace kun je vanaf 2022 slapen in het vrachtruim van een vliegtuig.

Echt slapen in een heus bed, en dus uitgerust aankomen op je bestemming. Dus geen gedoe meer met stoelen die maar een klein stukje naar achteren gaan.

Vliegtuigen kunnen steeds verder (en dus langer) vliegen. Vluchten van 16 uur worden normaal, waardoor ook de behoefte aan een goede nachtrust toeneemt. Airbus heeft daarom de ‘compartimenten’ bedacht.

Eerste productie al in 2022

In een verklaring hebben ze gezegd dit al in 2022 te willen aanbieden. Diverse luchtvaartmaatschappijen hebben al aangegeven interesse te hebben. Waaronder Qantas, de luchtvaartmaatschappij van Australië.

Het concept is relatief simpel: In het laadruim van een Airbus worden normaal vrachtcontainers geplaatst. Airbus ontwikkelt speciale slaapmodules, die zo het vliegtuig in kunnen worden geschoven. Per vlucht kan er dus worden gekeken of de slaapplaatsen worden ingezet. Bijvoorbeeld bij langere vluchten.

De speciale slaapmodules passen precies in het laadcompartiment van een vliegtuig en zijn ‘gewoon’ via de normale ingang te bereiken. Hoe het er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk, maar de foto’s en video geven een goede indruk. Laat maar horen, zie jij dit zitten?

Bekijk de vidoe over het slapen in het vrachtruim: