Air New Zealand gaat als eerste bedden aanbieden in Economy Class

Als eerste luchtvaartmaatschappij gaat Air New Zealand bedden aanbieden op langeafstandsvluchten voor Economy Class. Nog dit jaar gaan ze een proef doen op diverse vluchten. Al eerder kondigde Air New Zealand een nieuwe rechtstreekse vlucht aan. Die gaat van Auckland naar New York in maar liefst 17 uur en 40 minuten. En ja, dan is een bed wel prettig.

Totaal nieuw concept

De maatschappij liet voor speciale pods ontwikkelen. Die voorlopig de naam Economy Skynests hebben gekregen, liet Air New Zealand weten. Volgens een woordvoerder van de maatschappij is een Skynest een afgeschermde ruimte in het vliegtuig met zes ligbedden van twee meter lang en 58 centimeter breed.

Op de video hieronder kun je zien dat er drie bedden boven elkaar zijn gestapeld. Ze hebben allemaal een gordijn, zodat je echt afzonderlijk kunt liggen. Daarnaast krijg je een kussen voor je hoofd, schone lakens en oordopjes. Zodat je echt even kunt slapen.

De bestaande stoelen blijven

De maatschappij krijgt nu al heel veel vragen over het concept. Nog niet alles is bekend, maar duidelijk is wel dat de bedden de bekende vliegtuigstoel niet zullen vervangen. Je krijgt de kans om voor enkele uren een bed te reserveren. Dit zal bovenop de prijs van een gewoon vliegtuigticket komen.

Eerste vlucht

Het concept zal voor het eerst worden getest op de rechtstreekse vlucht van Auckland naar New York. Deze moet op 29 oktober 2020 van start gaan. Je zult dan vliegen met een Boeing 787-9.

Zoals gezegd, nog lang niet alle details zijn bekend. De komende maanden zal er meer informatie komen over dit concept. Ik vind het erg interessant en ben benieuwd of andere maatschappijen gaan volgen. Ik hou je op de hoogte van de ontwikkelingen via deze site en Facebook.

Bekijk de nieuwe bedden van Air New Zealand: